AutoRai

De nieuwe BMW 3 Serie Cabrio: een sportieve traditie vervolgd

(10/24/2006)
Tijdens de komende Detroit Auto Show begint BMW het nieuwe jaar goed met de wereldpremière van de volledig nieuwe BMW 3 Serie Cabrio. Met deze nieuwe cabriolet vervolgt BMW een traditie die inmiddels alweer twintig jaar geleden vorm kreeg.
De vierde generatie van de BMW 3 Serie Cabrio geeft op geheel eigen wijze invulling aan het plezier van open rijden, en is voor het eerst voorzien van een lichtgewicht, in drie delen inklapbare hardtop die de nieuwe cabriolet nog meer dan voorheen maakt tot een auto voor alle seizoenen.
Belangrijke kenmerken van de nieuwe cabrio van BMW zijn daarnaast de uitgebalanceerde proporties en een elegant uiterlijk dat zowel in open als gesloten toestand een tijdloze aantrekkingskracht uitstraalt. Net als bij zijn voorganger is het silhouet direct herkenbaar.

Behalve vier volwaardige zitplaatsen biedt het eigentijdse interieur van de nieuwe BMW 3 Serie Cabrio ruimte aan een middenconsole die de twee individuele zitplaatsen achterin van elkaar scheidt. Bovendien beschikt de auto over een royale en variabele bagageruimte, voldoende voor twee grote koffers of twee golftassen.
Een brede reeks veiligheids- en comfortvoorzieningen maakt rijden in de nieuwe BMW 3 Serie Cabrio voor alle passagiers tot een waar genoegen. Zo is de auto standaard al voorzien van een verder doorontwikkeld iDrive, op afstand bedienbaar dak en 17 Inch lichtmetalen wielen. Tot de leverbare opties behoren o.a. een unieke warmtewerende lederen bekleding, hoogwaardig audiosysteem, alsmede functies voor navigatie en communicatie die oorspronkelijk werden ontwikkeld voor autoâs in een hoger segment.
Voor de volledig nieuw ontwikkelde, innovatieve motorenreeks past BMW directe inspuiting toe. Alle benzinemotoren zijn uitgerust met High Precision Injection, dat zorgt voor optimale prestaties en een aanzienlijke brandstofbesparing. De reeks begint met een viercilinder HPI benzinemotor van 125kW/170pk. Topmodel is de BMW 335i Cabrio, met een zescilinder motor met Twin Turbo technologie en een vermogen van 225 kW/306 pk. Vanaf de Europese introductie op 24 maart 2007 is ook de BMW 330d Cabrio direct leverbaar. Deze beschikt over een ultramoderne zescilinder common rail dieselmotor met een vermogen van 170 kW/231 pk en een indrukwekkend koppel van 500 Nm.