Gemeente Tiel


Inwoners wijzen belangrijkste speerpunten aan

Als het aan de Tielse bevolking ligt, dan moet de gemeenteraad in de raadsperiode tot 2010 veiligheid de hoogste prioriteit geven. Dat blijkt uit de peiling die afgelopen weken in gemeente Tiel is gehouden. Als tweede kwam: Versterken van de (economische) functie van de binnenstad naar voren en als derde werd: Investeren in een aantrekkelijke en goed onderhouden openbare ruimte aangegeven. Op de laatste plaats staat het herijken van het woonbeleid. In deze raadsperiode komen alle speerpunten aan de orde. De inwoners van Tiel konden aangeven welke drie punten zij hiervan het belangrijkst vonden.

De uitslag wordt betrokken bij het politieke debat over de conceptraadsagenda tijdens de vergadering van de commissie beleidscyclus op 25 oktober. In deze vergadering wordt de concept raadsagenda vastgesteld. De bedoeling is dat de raad deze agenda tijdens de raadsvergadering van 8 november vaststelt. Er wordt dan ook gekeken naar de termijnen waarop de speerpunten in de raad aan de orde zouden moeten komen.

De burgerraadpleging is gehouden op initiatief van de commissie beleidscyclus, die bezig is met het opstellen van een raadsagenda. De commissie vond het van groot belang dat de inwoners ook kenbaar maken wat zij belangrijk vinden. Inwoners mochten drie onderwerpen kiezen uit een lijst van tien. In totaal hebben 2619 Tielenaren meegedaan aan de peiling. De meesten (2471) stuurden de huis-aan-huis verspreide kaarten terug. 140 Mensen reageerden via de website en acht inwoners leverden de bon uit Tiel Actueel in.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 23 oktober 2006