Politie Groningen

Dinsdag 24 oktober 2006

Er zijn vandaag 8 berichten

Provincie Groningen, 24-10-2006

Groningen: laaghangende zon oorzaak ongeval

Een 46-jarige automobiliste uit Oostwold is maandagmiddag op de Edelsteenlaan in Groningen met haar auto tegen een geparkeerde aanhangwagen gereden. De vrouw verklaarde dat ze was verblind door de laaghangende zon en daardoor de aanhangwagen niet had gezien. De vrouw is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: aangehouden voor baldadigheid

De politie heeft maandagnacht op het Kwinkeplein in Groningen vijf jongemannen aangehouden voor baldadigheid. Vier 17-jarige jongemannen uit Hilversum en een 17-jarige jongeman uit Utrecht hadden onder andere een vlaggenstok van een winkel afgebroken. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsster aangereden

Een 32-jarige fietsster uit Groningen is maandagmiddag op de Kerkstraat in haar woonplaats gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed op de Kerkstraat en kreeg op de kruising
Kerkstraat-Hoendiep-Zuiderweg geen voorrang van een 56-jarige man uit Enumatil. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winsum: bromfietser onderuit na remactie

De politie is maandagmiddag ter plaatse geweest bij een ongeval op de Regnerus Praediniusstraat in Winsum. Een 16-jarige bromfietser uit Winsum schrok van een stilstaande auto voor hem en ging vol in de remmen. Door zijn plotselinge remactie verloor hij de macht over het stuur en ging onderuit. De bromfietser kon na behandeling door het ambulancepersoneel zijn weg vervolgen.

Scheemda: EOC onderzoekt koffer

Het Explosieven Opruimings Commando van de Landmacht heeft gisteravond in Scheemda een verdachte koffer onderzocht. De koffer lag op de oprit van een woning aan de Esborgstraat. De herkomst van het valies was echter onduidelijk. De ingeschakelde politie liet het exemplaar eerst door de eigen bomverkenners beoordelen. Die schakelden de experts van het EOC in. In de koffer bleek uiteindelijk geen gevaarlijk materiaal aanwezig te zijn. Wie de koffer op de oprit heeft geplaatst, is nog niet bekend.

Stadskanaal: man belaagt partner en politie

Een 27-jarige inwoner van Stadskanaal is gisteravond door de politie aangehouden nadat hij eerst zijn partner en daarna agenten had belaagd. De politie was naar aanleiding van een ruzie in de relatiesfeer naar een woning aan de Westerparallelstraat geroepen. In de woning troffen agenten de 27-jarige man aan, kompleet over zijn toeren. Toen de politiemensen hem vanwege zijn eigen veiligheid probeerden mee te nemen, keerde hij zich tegen een van de agenten. Eenmaal aangehouden, probeerde hij in de politieauto een agent te bijten. De man is ingesloten.

Stadskanaal: gewonde bij botsing

Een te hoge snelheid in combinatie met mogelijk alcoholgebruik leidde gisteravond in Stadskanaal op de kruising van de Onstwedderweg met Ter Maars tot een aanrijding. Een 29-jarige inwoner van Stadskanaal wilde vanaf de Onstwedderweg richting het Pagedal maar miste, waarschijnlijk door een te hoge snelheid, de afslag. Hij boorde zich vervolgens op het Ter Maars in een bestelbus die net achteruit de rijbaan opreed. De Kanaalster werd naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de bestelbus, een 43-jarige man uit Onstwedde, kwam met de schrik vrij. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1760, aantal overtredingen: 213, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Wildervank, KJ de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 390, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zandeweer, N999: aantal geregistreerde voertuigen: 107, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Sellingen, N976: aantal geregistreerde voertuigen: 230, aantal overtredingen: 213, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.