Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt toedracht explosie

OOSTERHOUT NB, 24 oktober 2006

Politie onderzoekt toedracht explosie

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie onderzoekt de toedracht van een explosie in een woning aan de Voltastraat in Oosterhout. Zij krijgt daarbij ondersteuning van de districtsrecherche en de technische recherche. Bij de explosie raakte overigens niemand gewond. Wel was er sprake van veel materiële schade aan de woning in inboedel.

Op dinsdag 24 oktober 2006 vond er omstreeks 02.55 uur een ontploffing plaats in een huurwoning aan de Voltastraat. Politie en brandweer rukten uit naar het bewuste pand. Een kleine beginnende brand, die na de explosie was ontstaan, kon door de bewoners zelf geblust worden. De brandweer hoefde dus niet in actie te komen. Op het moment van de ontploffing waren er drie bewoners in het huis aanwezig. Zij bleven ongedeerd maar zijn wel aangedaan door de gebeurtenis.

Uit onderzoek bleek dat alle ramen aan de voorzijde van het pand kapot gesprongen waren. In de woonkamer waren in de inboedel en in de muren inslagen van scherven te zien. De politie vermoedt dan ook dat er een explosief in de woning naar binnen is gegooid.

Agenten zetten de Voltastraat af met afzetlinten, zodat technisch rechercheurs naar achtergebleven sporen konden zoeken. Verder start de politie vandaag een uitgebreid buurtonderzoek in de directe omgeving.

De politie roept eventuele getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Het is ook mogelijk om anonieme in formatie te verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Auteur: Jeroen Steenmeijer