Politieberichten Eemland noord, 10.55 uur

Utrecht, 24-10-2006

Inbrekers aangehouden

SOEST - Maandagavond heeft de politie twee mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht in woning aan de Smitsweg te hebben ingebroken. Een getuige belde rond 23.55 uur de politie. Op basis van het signalement hield de politie na een korte zoekactie in de omgeving twee mannen aan: een 16-jarige en 17jarige inwoner, beiden afkomstig uit Soest. Ook trof de politie gestolen goederen uit de woning aan. Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Auto-emblemen weg

SOEST - Maandag heeft de politie vier jongens aangehouden. Zij worden ervan verdacht auto-emblemen te hebben gestolen van autos die aan de Wiardi Beckmanstraat geparkeerd stonden. Een getuige belde rond 13.50 uur de politie. Op basis van het signalement hield de politie in de omgeving de jongens (in de leeftijd van 9 15 jaar) aan, allen afkomstig uit Soest. Zij hadden de emblemen bij zich en werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Snelheidscontrole

SOEST Maandag heeft de politie aan de Biltseweg een snelheidscontrole gehouden van 20.00 tot 22.00 uur. 720 Bestuurders passeerden de radar, waarvan er negen sneller reden dan was toegestaan (80 km/u). De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u.