Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Verdachte van mislukte beroving aangehouden

Publicatiedatum: 24-10-2006 11:00:19

Scherpenzeel - De politie van Scherpenzeel heeft maandagmiddag een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachte van een mislukte beroving op zaterdag 14 oktober. De man kon mede aan de hand van tips van getuigen op de Dorpsstraat worden aangehouden toen hij in een lijnbus wilde stappen. De verdachte heeft inmiddels al een bekennende verklaring afgelegd.

Een 71-jarige Scherpenzeler had zich die zaterdag bij de politie gemeld nadat omstreeks vijf uur een onbekende geprobeerd had hem te beroven bij de pinautomaat aan de Burgemeester Royaardslaan. Het slachtoffer had echter weten te voorkomen dat zijn belager er met zijn geld vandoor ging. Ook reageerden twee omstanders op zijn hulpgeroep, waarop de belager er met lege handen vandoor ging. Tijdens het politieonderzoek, waarbij ook een getuigenoproep was gedaan, kwam de verdenking te liggen bij de 34-jarige man. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en zal binnenkort worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrachtauto tegen boom, weg gestremd

Publicatiedatum: 24-10-2006 10:59:12

Nijkerk - De Barneveldseweg in Nijkerk is maandagochtend urenlang gestremd geweest in verband met een verkeersongeval. Omstreeks zeven uur was een 41-jarige chauffeur uit Nijkerk met zijn vrachtauto met aanhanger tegen een boom gereden. De man leek aanvankelijk bekneld te zitten in zijn cabine maar daar bleek later geen sprake van. In verband met bergingswerkzaamheden moest er door de brandweer een boom worden weggezaagd. Ook bleek de brandstoftank te zijn leeggestroomd in de berm waardoor opruimingswerkzaamheden noodzakelijk waren.

De Nijkerkse trucker had tegenover de politie verklaard dat hij had moeten uitwijken voor een onbekend gebleven tegenligger. Een getuige had echter gezien dat de man tijdens het rijden door onbekende oorzaak was gaan slingeren waarna hij van de weg was geraakt en tegen een boom strandde. De vrachtwagen was zwaar beschadigd en is uiteindelijk afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel. Wel wordt nog onderzocht of de man zich aan de voorgeschreven rusttijden heeft gehouden. De weg werd rond twee uur 's middags vrijgegeven. Intussen was het doorgaande verkeer omgeleid via de Slichtenhorsterweg.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronken Arnhemmer met auto van ex aan de haal

Publicatiedatum: 24-10-2006 10:57:50

Voorthuizen - Een 45-jarige man uit Arnhem is in de nacht van maandag op dinsdag door de Voorthuizense politie aangehouden nadat hij in beschonken toestand met de auto van zijn ex-vrouw aan de haal was gegaan. De vrouw verbleef op een camping in Voorthuizen samen met haar kinderen. De Arnhemmer had haar daar opgezocht en zou de vrouw hardhandig uit bed hebben gehaald. Omdat de man kennelijk onder invloed was besloot de vrouw uit voorzorg haar auto weg te zetten. De Arnhemmer zou vervolgens zijn ex-vrouw uit haar auto hebben getrokken en er zelf mee vandoor zijn gegaan. Gewaarschuwde agenten troffen hem even later in de buurt van de camping aan. De man werd vervolgens aangehouden. Uit ademonderzoek bleek dat de Arnhemmer onder invloed was met een promillage van 1,24 (ongeveer tweeënhalf keer de norm). De man is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bestuurder valt in slaap: busje over de kop

Publicatiedatum: 24-10-2006 10:56:38

Lunteren - Een 54-jarige man uit Lunteren is maandagmiddag met de schrik vrij gekomen nadat hij met zijn busje op de A30 bij Lunteren over de kop was geslagen. De man was tijdens het rijden door slaap overmand, aldus zijn verklaring tegenover de politie. Het ongeval gebeurde rond kwart voor één toen de Lunterenaar op weg was van Barneveld richting Ede. Doordat hij in slaap was gevallen verloor hij de macht over het stuur waarna het busje in de middenberm op zijn dak terecht kwam. Als gevolg van het ongeval en bergingswerkzaamheden ontstonden er files op de A30. Volgens de politie was er bij de Lunterenaar geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijs ingevorderd van verwarde automobilist
Publicatiedatum: 24-10-2006 10:55:58

Barneveld - De Barneveldse politie heeft maandag het rijbewijs ingevorderd van een 62-jarige Arnhemse automobilist. De politie twijfelt aan de rijcapaciteiten van de man en heeft een rijvaardigheidsonderzoek gelast bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. De Barneveldse agenten waren rond vijf uur te hulp geroepen bij een verwarde man in een winkel aan de Amersfoortsestraat. Daar troffen ze de 62-jarige Arnhemmer aan. De man verklaarde niet meer te weten waar hij zijn auto had neergezet. Nadat de agenten hem hadden geholpen zijn auto terug te vinden zagen ze de man even verderop op de Rooseveltstraat een verkeerszuil omver rijden. Daarop werd de man tot stoppen gemaand. De Arnhemmer bleek verder ongedeerd maar maakte wel een verwarde indruk. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dagvaarding voor Edenaar na diefstal drank

Publicatiedatum: 24-10-2006 10:55:15

Ede - Het stelen van een fles Pina Colada uit een winkel aan de Brouwerstraat in zijn woonplaats heeft een 48-jarige Edenaar maandag moeten bekopen met een gang naar de rechter. De Edenaar werd even voor vier uur door winkelpersoneel betrapt en zou met de fles drank ter waarde van drie euro de zaak zijn uitgelopen zonder te betalen. De Edenaar werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. De man mag voorlopig de winkel niet meer in en kreeg van justitie een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zestien hardrijders bij snelheidscontrole in De Kraats
Publicatiedatum: 24-10-2006 10:54:27

Bennekom - Bij snelheidscontroles in De Kraats bij Bennekom zijn maandagochtend zestien hardrijders tegen de lamp gelopen. De hoogst gemeten snelheid daarbij was 97 km/u waar maximaal 60 is toegestaan. Tussen half acht en half elf 's ochtends werden met behulp van de Lasergun 133 passanten op snelheid gecontroleerd op de Maanderdijk, Rijnsteeg en Slagsteeg. De controles waren op verzoek van buurtbewoners na klachten over verkeersonveilig rijgedrag. Veel scholieren moeten gebruik maken van de routes in De Kraats en zouden daardoor gevaar lopen. Het verkeershandhavingsteam van de politie blijft de komende tijd regelmatig controleren in De Kraats.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053