Politieberichten stad Utrecht, 11.10 uur

Utrecht, 24-10-2006

Bromfietser aangereden

UTRECHT Een 15-jarige Utrechter is maandagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Venuslaan en de Komeetstraat. Het ongeval vond plaats omstreeks 20.20 uur De jongen zat achterop een scooter die over het fietspad van de Venuslaan reed. Een 59-jarige Utrechter kwam met zijn auto uit de Komeetstraat en wilde de Venuslaan opslaan. Daarbij zag hij de scooter over het hoofd. Het slachtoffer liep een gebroken been op en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Kop-staartbotsing

UTRECHT Op de Waterlinieweg is een 38-jarige automobilist maandag omstreeks 13.00 uur achterop een stilstaande file gereden. Als gevolg ontstond een kop-staartbotsing waarbij vijf autos betrokken waren.

De autos stonden te wachten voor een verkeerslicht richting de A12. Een 47-jarige bestuurster uit Nieuwegein is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht.

Inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandag op heterdaad aangehouden bij een woninginbraak. Omstreeks 11.30 uur belde een getuige dat een man op de Vossegatselaan over een poort was geklommen. Agenten gingen naar de woning en zag door de doorzonwoning de hun bekende veelpleger aan de achterkant bezig om een raam open te breken. Daarop klommen zij ook over de poort en hielden de man aan. Hij is in verzekering gesteld.

Vervalste strippenkaarten

UTRECHT Drie Utrechters, in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar, zijn maandag aangehouden omdat ze met vervalste strippenkaarten probeerden te reizen.

Omstreeks 11.00 uur trokken ze de aandacht van de chauffeur van een streeksbus op het Stationsplein waar ze waren ingestapt. De chauffeur vond hun gedrag verdacht en riep de hulp van collegas in om de strippenkaarten te controleren. Deze bleken vervalst. Daarop werden de drie aangehouden en overgedragen aan de politie, die ze meenam naar het bureau.

Op het bureau meldde zich even later een 18-jarige Utrechter, die vertelde een handel in deze strippenkaarten te hebben. Hij werd eveneens aangehouden. Alle verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandag acht winkeldieven overgenomen die waren aangehouden door personeel van vier winkels in Utrecht. Van hen waren zeven minderjarig.

Bij een winkel aan de Lange Viestraat hield de beveiliging om 15.30 twee meisjes van 16 en 12 jaar uit respectievelijk Utrecht en Almere aan voor de diefstal van twee flesjes parfum. Twee meisjes uit Utrecht van 14 en 15 jaar oud werden om 12.45 in dezelfde winkel aangehouden omdat ze een spijkerbroek hadden gestolen.

Bij een andere winkel aan de Lange Viestraat werd omstreeks 16.00 uur een 14-jarige meisje uit Utrecht betrapt op de diefstal van een setje kunstnagels. Rond diezelfde tijd werden twee Utrechtse meisjes van 15 en 17 jaar oud bij een winkel aan de Rijnkade gepakt toen ze een paar handschoenen wilden stelen.

Een 33-jarige vrouw uit Utrecht werd omstreeks 15.00 uur betrapt op diefstal van diverse goederen ter waarde van 3,55 euro bij een winkel aan de Doornburglaan. De vrouw krijgt een proces-verbaal. In het geval van de minderjarigen wordt nog bekeken hoe hun zaak zal worden afgedaan. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.