Gemeente Hoogeveen

24 oktober 2006
Afzender: Politie Drenthe en gemeente Hoogeveen Goede samenwerking tijdens periodieke horecacontrole Afgelopen zaterdag heeft de gemeente Hoogeveen samen met de regiopolitie een controle gehouden op vergunningen bij de horeca in Hoogeveen. Conclusies zijn dat de horecaondernemers in Hoogeveen de zaak goed voor elkaar hebben. De ondernemers waarderen de controles en zien het belang ervan. Bij één onderneming is ingegrepen: men kon daar geen geldige horecapapieren laten zien. De zaak werd gesloten voor de rest van de nacht. De gemeente bereidt nu vervolgstappen voor.

De afdeling Veiligheid van de gemeente is verantwoordelijk voor integrale handhaving van vergunningen. De politie zorgt voor naleving van wettelijke voorschriften. Bij de actie van zaterdag werd gecontroleerd op openbare orde en veiligheid, brandveiligheid en milieuregels. Deze horecacontroles worden enkele malen per jaar uitgevoerd bij de horecagelegenheden in het centrum van Hoogeveen.

Gemeente en politie zijn tevreden over de actie. De veiligheid in de horeca wordt mede bepaald door een goede samenwerking tussen horecaondernemers, gemeente en regiopolitie. Zo zorgt de gemeente voor âstewardsâ die als gastheer in het horecagebied op straat surveilleren. De politie heeft elk weekend vier politiemensen extra in dienst voor horecatoezicht in het centrum. De horeca weet de politie snel te bereiken als er sprake is van overlast. Afgelopen weekend hield de politie een aantal stappers aan voor openbaar dronkenschap na een telefoontje van een portier. Met hun aanhouding bleef overlast beperkt en werd escalatie voorkomen.