1e persbericht van dinsdag 24 oktober 2006

Eindhoven, 24-10-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt drie verdachten aan van gewapende overval

De politie heeft dinsdag rond 7.00 uur drie mannen aangehouden in hun woningen in Gestel. Het gaat om een 19-jarige man, een 16-jarige jongen en een 17-jarige jongen uit Eindhoven. Het drietal zou betrokken zijn bij een gewapende overval. De overval vond vrijdag 20 oktober rond 20.45 uur plaats in een winkel aan de Hastelweg (zie 3e persbericht van vrijdag 20 oktober 2006). Uit de winkel werd de inhoud van de kassa, enkele honderden euros, gestolen. De mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt verdachte aan van diefstal en heling

De politie heeft maandag rond 22.50 uur op de Achtseweg Noord een 25-jarige man uit Arcen aangehouden. Hij zou bij een bedrijf aan de Achtseweg goederen hebben weggenomen en te koop hebben aangeboden. De verdachte is werkzaam bij het bedrijf. Bij een interne controle dezelfde dag rond 22.15 uur bleek de verdachte een harddisk te hebben weggenomen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Politie houdt snelheidscontroles

* De politie controleerde maandag tussen 15.35 en 17.45 uur op de Langstraat op snelheid. 2085 voertuigen werden gecontroleerd. 43 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/uur.
* Maandag hield de politie tussen 18.50 en 21.30 uur een snelheidscontrole op de Milhezerweg. 976 voertuigen werden gecontroleerd. 65 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur.

Eersel: Politie houdt twee verdachten aan van auto-inbraken

De politie heeft dinsdag rond 04.45 uur op de Bogerd een 33-jarige man en een 24-jarige man uit Eersel aangehouden. Het tweetal zou hebben ingebroken in geparkeerde autos aan de Bogerd. De twee voldeden aan het signalement van de binnengekomen melding en werden gecontroleerd. Bij controle bleek dat beide mannen goederen bij zich hadden, waarschijnlijk afkomstig uit opengebroken autos. Ook waren beide verdachten in het bezit van inbrekersgereedschap. De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek. De goederen en het gereedschap zijn in beslag genomen.

Mierlo: Politie zoekt getuigen van ramkraak

De politie zoekt getuigen van een ramkraak bij een bedrijf aan de Brugstraat. Tussen maandag 21.00 uur en 21.10 uur werd de ramkraak gepleegd. De eigenaar hoorde rond 21.05 een harde knal en ging een kijkje nemen. Vanuit de winkel zag hij personen in de werkplaats staan, ze droegen donkere kleding en bivakmutsen. Uit de winkel werden antieke uurwerken meegenomen. De voorruit werd vernield om binnen te komen. Vier mannen reden met de buit weg in een rode Volkswagen Golf in de richting van de Industrieweg. Signalement daders: het gaat vermoedelijk om vier forse, grote mannen. Ze droegen donkere kleding en zwarte bivakmutsen. De politie zoekt getuigen van deze roofoverval. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Mierlo via tel. 0900-8844.

Riethoven: Diefstal uit woning

Maandag werd tussen 18.00 en 23.20 uur ingebroken in een woning aan de Leeuweriklaan. Uit de woning werden sieraden weggehaald. De achterdeur werd opengebroken om binnen te komen.