Gemeente Roermond

Eerste uitstroompremie uitgereikt

Maandag 23 oktober ontving mevrouw Smeets de eerste uitstroompremie van de gemeente Roermond. Tilman Schreurs, wethouder van Werk en Inkomen, overhandigde de cheque als blijk van waardering voor de inzet waarmee ze er aan gewerkt heeft om niet langer afhankelijk te zijn van een uitkering. Mevrouw Smeets voorziet in haar levensonderhoud door te werken als buschauffeur.

Op verzoek van de gemeenteraad heeft het college van B&W gezocht naar een mogelijkheid om uitkeringsgerechtigden te stimuleren op hun weg naar het zelf voorzien in hun levensonderhoud. De Wet Werk en Bijstand maakt het mogelijk om een premie te verstrekken aan mensen die erin slagen om werk te vinden en te behouden. Per 1 januari 2006 is deze regeling in de gemeente Roermond ingegaan. Uitkeringsgerechtigden die gedurende minimaal een ½ jaar ononderbroken parttime werkzaam zijn, komen in aanmerking voor een stimuleringspremie. Uitkeringsgerechtigden die volledig in hun eigen onderhoud voorzien, komen in aanmerking voor een uitstroompremie.

Verschillende cursussen

Mevrouw Smeets is de eerste persoon die de uitstroompremie in Roermond ontvangt. Zij is een alleenstaande moeder en heeft twee kinderen (11 en 9 jaar). Haar uitkering, die zij vanaf november 2000 ontving, is per 1 februari 2006 beëindigd. Mevrouw Smeets heeft deelgenomen aan verschillende cursussen om zich beter te kunnen oriënteren op de arbeidsmarkt. Ook leerde ze kijken naar de mogelijkheden die zich voordoen.

Dé kans

Deze mogelijkheid deed zich daadwerkelijk voor: In verband met het vergrijzende personeelsbestand vroeg Busmaatschappij Hermes hulp aan gemeenten bij het werven en opleiden van nieuwe buschauffeurs! Voor mevrouw Smeets was dit dé kans. Met veel inspanning kwam ze door de selectieprocedure en inmiddels is ze bij busmaatschappij Hermes in dienst getreden.

Bewijs van waardering

Naast haar arbeidsovereenkomst die ze bij haar werkgever verdient heeft is de uitstroomcheque van gemeente Roermond een bewijs van de waardering voor haar inzet. Met trots heeft wethouder Schreurs haar de cheque in aanwezigheid van haar familie en werkgever uitgereikt.

Publicatiedatum: 24.10.2006 Bijgewerkt: 24.10.2006