Psycho-medisch centrum Parnassia

24.10.2006
Geslaagde Parnassia Laan van Meerdervoortloop 10K met 1800 deelnemers en twee parcours-records.

Op zondag 22 oktober zijn tijdens de Parnassia Laan van Meerdervoortloop 10 kilometer nieuwe parcoursrecords gelopen bij de heren en de dames.

Met een binnenkomsttijd van 28 minuten en 37 seconden bij de heren was Juwawo Wirimai 38 seconden sneller dan de winnaar uit 2003. Pauline Wangui vestigde het nieuwe record met een tijd van 33.40 sec. Hiermee was zij ruim binnen de 34 minuten en ontving zij de bonus.

Tweede werd David Kipngetich en Nederlands toploper Kamiel Maase werd derde in een mooie tijd van 28.41. Bij de vrouwen werd Wilma van Onna tweede in een tijd van 35.48 gevolgd door de atlete van Haag Atletiek Wendy van de Spijker in 36.26

De Parnassia Laan van Meerdervoortloop 10K kan met zon 1800 deelnemers en twee parcoursrecords een succes genoemd worden. De organisatie Haag Atletiek had gerekend op 1500 deelnemers.

De goede temperatuur om te lopen en de vele enthousiaste aanmoedigingen van het publiek langs de Haagse Laan zorgden voor veel motivatie onder de lopers.

Een deel van het inschrijfgeld van de Parnassia Laan van Meerdervoortloop is bestemd voor een van de goede doelen van stichting Bloeiend Parnassia: het sportproject.

Er zijn nl. veel (ex-)patiënten die ook graag willen sporten: hardlopen, fietsen, tennissen en voetballen. Om te gaan sporten of te blijven sporten is soms een extra steuntje in de rug nodig. Lid worden van een geschikte club, sportlessen en trainingen volgen en de aanschaf van sportschoenen -en materialen: voor veel patiënten levert dit een te hoge drempel op. Het sportproject stimuleert (ex-)patiënten om te gaan en te blijven sporten.

Meer informatie over de goede doelen: www.bloeiendparnassia.nl