Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Foto-expositie Eén uurtje per week kan een leven veranderen ⦠(24-10-2006)

Icare Vrijwillige Thuiszorg Drenthe bestaat vijftien jaar! Dit heuglijke feit wordt onder meer gevierd met een foto-expositie die tot
1 november te zien is in het Stadhuis.

Met deze expositie wil Vrijwillige Thuiszorg u kennis laten maken met zorgvrijwilligers en hun hulpvragers. De foto's geven een indruk van het werk van de vrijwilligers. Zij doen hun werk met veel inzet, belangeloos en zonder het aan de grote klok te hangen. Sommigen van hen komen al vijftien jaar bij hun hulpvragers! Met de foto-expositie komen de vrijwilligers voor het eerst uit de schaduw van hun bescheidenheid.

Tom van Doesum heeft de zorgvrijwilligers en de hulpvragers met veel aandacht geportretteerd. Hij laat de verscheidenheid van de vrijwilligers zien: jong of al wat ouder, man of vrouw, luisterend of doende. Kortom: altijd passend bij de hulpvrager en diens wensen.

Icare Vrijwillige Thuiszorg Drenthe biedt al vijftien jaar praktische en emotionele ondersteuning aan hulpbehoevenden en hun vaste verzorgers, de mantelzorgers. Icare Vrijwillige Thuiszorg hoort bij Icare Mantelzorgondersteuning. Meer dan driehonderd zorgvrijwilligers, negen vrijwilligersconsulenten en een coördinator zetten zich met veel betrokkenheid in voor hulpbehoevenden en mantelzorgers.

Informatie geeft Anja Weggemans, telefoon 0522-273930