Ingezonden persbericht


NEC Philips Unified Solutions lanceert derde generatie Voice over WLAN oplossingen

UNIVERGE Assured Mobility biedt mobiele werkers de mogelijkheid om overal en op elk moment te werken

Hilversum, 24 oktober 2006 - NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) leverancier van innovatieve bedrijfscommunicatieoplossingen lanceert vandaag UNIVERGE® Assured Mobility(TM). Dit is een nieuwe communicatieoplossing die is ontwikkeld om de mobiele werknemer vanaf elke locatie en via een reeks van toestellen de voordelen te bieden van naadloze en beveiligde mobiele communicatie.

Met UNIVERGE Assured Mobility, biedt NEC Philips haar klanten uitgebreide mobiliteit door het combineren van spraak, data en real-time multimedia. Hierin kunnen bedrijfskritische applicaties op een gebruikersvriendelijke wijze volledig geïntegreerd worden tot een schaalbare, veilige en beheersbare mobiliteitsoplossing. Assured Mobility omvat geïntegreerde applicaties zoals unified messaging, aanwezigheidsinformatie, intelligente gespreksroutering en telefoonboekinformatie op een grote variëteit aan mobiele toestellen. Dit zal de productiviteit en slagvaardigheid van medewerkers aanzienlijk verhogen.

Assured Mobility is gebaseerd op NEC's innovatieve "Wireless Optimized Architecture(TM)" (WOA), een derde generatie Wireless LAN (WLAN) architectuur. WOA combineert de eenvoud van eerste generatie access points met de eigenschappen van controller-based tweede generatie WLAN-oplossingen. WOA biedt daarmee geoptimaliseerde real-time communicatie dat zich uit door uitstekende quality of service, gedistribueerde verkeerscontrole, naadloze 'handover', verlengde spreek- en standbye tijd van toestellen en een hoge beschikbaarheid. De architectuur is tevens bij uitstek geschikt voor de ondersteuning van toekomstige snelle WLAN standaards zoals 802.11n, omdat de architectuur de benutting van bandbreedte verbetert en knelpunten in het netwerk reduceert.

"UNIVERGE is NEC's architectuur voor het robuust inrichten van multimedia netwerken waarmee diverse bedrijfsoplossingen mogelijk worden. Met UNIVERGE Assured Mobility heeft NEC een strategisch en op de klant gerichte benadering gekozen om een uitgebreid draadloos communicatie aanbod te creëren dat veel functionaliteit biedt," licht Benne van der Lugt, vice president UNIVERGE Products Division bij NEC Philips Unified Solutions, toe. "Onze Assured Mobility oplossing biedt organisaties van elke grootte de mogelijkheid productiviteitsvoordelen te halen door de effectiviteit van communicatie te verhogen. Ze profiteren daarbij van dezelfde betrouwbaarheid, veiligheid, schaalbaarheid en investeringsbescherming die ze gewend zijn met de andere oplossingen van NEC Philips".

Een reeks van Assured Mobility producten waaronder access points, controllers en toestellen voor de IP-communicatieservers SOPHO 2000 IPS en UNIVERGE SV7000, komen begin 2007 in Nederland beschikbaar.

UNIVERGE is een geregistreerd handelsmerk van NEC Corporation. Assured Mobility en Wireless Optimized Architecture zijn handelsmerken van NEC Corporation of America.

Over NEC Philips Unified Solutions

NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) is een toonaangevende leverancier van bedrijfscommunicatieoplossingen voor alle types en omvang van bedrijven. Opgericht in 2006 als resultaat van een Joint Venture van NEC Corporation en Royal Philips Electronics, heeft het bedrijf meer dan 50 jaar ervaring in het leveren van bedrijfscommunicatiesystemen, applicaties, netwerken en diensten aan klanten over de hele wereld. Via een wereldwijd netwerk van verkooporganisaties, distributeurs en VARs verleent NEC Philips diensten aan haar klanten. NEC Philips koestert een bedrijfscultuur waarbij toewijding aan klanten, flexibiliteit en deskundigheid centraal staan. Voor meer informatie www.nec-philips.com

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

NEC Philips Unified Solutions

Bert van Koelen

Tel.: +31 (0) 35 689 14 45

E-mail: bert.van.koelen@nec-philips.com

Of:

Text 100 Public Relations

Gerhilde Ammerlaan

Tel.: +31 (0) 20 530 43 37

E-mail: gerhilde.ammerlaan@text100.nl