MAX Award 2006 toegekend aan CDA-senator Hannie Van Leeuwen

Omroep max

PERSBERICHT

Uitreiking MAX Award 2006

Hilversum, 24 oktober 2006 - De MAX Award 2006 is toegekend aan de tachtigjarige CDA-senator Hannie van Leeuwen. Minister-President Jan Peter Balkenende zal de prijs op donderdag 26 oktober in het gebouw van de Eerste Kamer op het Binnenhof aan haar uitreiken.

Omroep MAX heeft de prijs ingesteld om daarmee een persoon of een organisatie te waarderen die zich op verdienstelijke wijze heeft ingezet voor het welzijn van ouderen.

Dat de eerste MAX Award naar de politica Hannie van Leeuwen gaat is voor MAX bijna een vanzelfsprekendheid. Als weinig anderen is de nog steeds actieve politica het inspirerend voorbeeld voor ouderen. 'Mevrouw van Leeuwen heeft in tal van politieke en maatschappelijke functies een belangrijke bijdrage geleverd aan het welzijn van ouderen. Haar tomeloze inzet voor deze groep mensen is onnavolgbaar. Bovendien is zij het voorbeeld van hoe je tot op hoge leeftijd actief kunt blijven in en voor de samenleving,' meent voorzitter en directeur Jan Slagter van Omroep MAX.

Mevrouw van Leeuwen was twaalf jaar lid van de Tweede Kamer en twintig jaar van lid van de gemeenteraad van Zoetermeer, waarvan vier jaar als wethouder. Vanaf 1995 is zij voor het CDA lid van de Eerste Kamer. In haar veertig jarige politieke loopbaan bekleedde zij meer dan honderd nevenfuncties.

De MAX Award zal jaarlijks op de Ouderendag in oktober worden uitgereikt.

De uitreiking van de prijs door premier Balkenende - een bronzen beeldje van de beeldhouwster Caroline van 't Hoff - vindt plaats op:

Dondermiddag 26 oktober 14.00 uur

Noenzaal, Eerste Kamer der Staten-Generaal

Binnenhof 22 's-Gravenhage

De media kunnen zich inschrijven tot woensdagmiddag 14.00 uur. Zij worden verzocht om 13.30 uur in de Noenzaal aanwezig te zijn.

Voor verdere informatie:

Brigitte Lie/ Imke Boerma

Email : brigittelie@meinespartners.nl, imkeboerma@meinespartners.nl

Tel : 070 362 25 52