Milieudienst Rijnmond

Electrabel vestigt nieuwe centrale

24.10.2006

De DCMR Milieudienst Rijnmond en het Havenbedrijf Rotterdam zijn zeer content met overeenstemming EMO-Electrabel over vestiging nieuwe centrale

Het Havenbedrijf Rotterdam is zeer content met de afspraken tussen EMO en Electrabel over realisatie van een nieuwe kolen/biomassa centrale in de Rotterdamse haven. Commercieel directeur Ger van Tongeren van het Havenbedrijf: "Deze afspraken passen uitstekend in onze ambitie om de positie van Rotterdam als energiehaven verder te versterken. Er is grote behoefte aan extra energieopwekking en de haven is daarvoor een prima locatie omdat de brandstof vanuit het zeeschip direct naar de centrale kan. Deze centrale gaat gebruik maken van state of the art technieken en kan gebruik maken van biomassa als brandstof. Bovendien is de centrale geschikt voor het afvangen van CO2. Daarmee leveren partijen gezamenlijk een bijdrage aan verbetering van het milieu."

Erik van Heijningen, Milieugedeputeerde en voorzitter van de DCMR Milieudienst Rijnmond, is verheugd over de komst van Electrabel naar Rotterdam: "Electrabel heeft al in een vroegtijdig stadium aangegeven verder te willen gaan met milieumaatregelen dan wettelijk op dit moment geëist kan worden. Dat is goed nieuws voor de leefbaarheid van het Rijnmondgebied."