Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Onderzoek: wat vindt u van preïmplantatie diagnostiek?

Wellicht heeft u of uw kind een spierziekte. Mogelijk gaat het om een erfelijke aandoening en heeft u een verhoogde kans op (nog) een kind met een spierziekte. Misschien wilt u gebruik maken van de mogelijkheden van IVF en preïmplantatie diagnostiek. Maar misschien wilt u dat ook helemaal niet.

Er is weinig bekend over hoe mensen aankijken tegen deze behandeling. Daarom attendeert de VSN u op een onderzoek naar de behoefte aan preïmplantatie diagnostiek (PGD)

De VSOP (Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties) en het AMC (Academisch Medisch Centrum te Amsterdam) willen inventariseren hoe mensen die een verhoogde kans hebben op een kind met een aangeboren aandoening, denken over de mogelijkheid van preïmplantatie genetische diagnostiek. Dit gebeurt d.m.v. een enquête. VSN leden kunnen via Mijn VSN meer informatie vinden over het onderzoek en kunnen daar ook de enquête downloaden. U vindt de betreffende link (Aankondiging onderzoek) op de homepage van MijnVSN onder de kop Mededelingen voor leden. Uw medewerking wordt zeer op prijsgesteld.
24 oktober 2006

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400