Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


Groene Halte-wandeling in elke Vlaamse provincie maakt wandelen met het openbaar vervoer mogelijk

Gent, dinsdag 23 oktober 2006

Persbericht BTTB 23 oktober 2006

Samen met Natuurpunt en met de steun van de Vlaamse overheid werkte de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) 5 wandelroutes uit in de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen, in elke provincie één. Elke wandeling is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft een minimumfrequentie van één bus/tram/trein per uur, ook in het weekend. Van elke wandelroute werd een handige kwalitatieve brochure uitgegeven met een wandelkaart, routebeschrijving en uitgebreide informatie over openbaar vervoer, recreatie en toerisme.

Het concept van de Groene Halte is eenvoudig: milieuvriendelijk met het openbaar vervoer naar vertrekpunt A reizen, vanaf daar een wandeling maken tot eindpunt B en terug huiswaarts met het openbaar vervoer. Aan de zogenaamde Groene openbaarvervoerhaltes van De Lijn en de NMBS hangt informatie uit over de wandelingen.

Met dit project wil de BTTB ook meer aandacht vragen voor de rol van het openbaar vervoer in het almaar groeiende vrijetijdsverkeer. Uit een onderzoek van de Vlaamse Gemeenschap (2001) blijkt dat het motief "recreatie" het grootste deel van de verplaatsingen voor zijn rekening neemt. In 64% van de recreatieve verplaatsingen wordt de auto gebruikt, het openbaar vervoer neemt slechts 2% voor zijn rekening wat veel te weinig is volgens de BTTB.

Meer informatie: BTTB - 09/223 86 12 - info@bttb.be

terug