Partij van de Arbeid


Den Haag, 24 oktober 2006


Jet Bussemaker presenteert 'Van de kiezer, aan Aart Jan de Geus'


PvdA Tweede Kamerlid Jet Bussemaker heeft vanochtend het boekje 'Van de kiezer, aan Aart Jan de Geus' gepresenteerd. Zij zal dit morgen bij de begrotingsbehandeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid overhandigen aan minister De Geus.


Het boekje is gevuld met ingezonden brieven van de kiezer. Dit met een knipoog naar het boekje, 'Aan de Kiezer' van Jan Peter Balkenende. De brieven geven een overzicht van de consequenties van het gevoerde beleid van de afgelopen jaren voor onder andere ouderen, WAO'ers, chronisch zieken, bijstandsgerechtigden en vrouwen. Daarnaast herinnert de kiezer de minister aan eerdere uitspraken die hij heeft gedaan zoals: 'De koppeling tussen lonen en uitkeringen ligt voor mij heel principieel. Ik vind voor mezelf dat ik geen verantwoordelijkheid kan dragen in een kabinet als daar aan de koppeling gerommeld zou worden, dus dat doe ik niet.'


De brieven die in het boekje zijn opgenomen zijn echte brieven van kiezers die Jet Bussemaker de afgelopen jaren heeft gekregen over het kabinetsbeleid. Er zit bijvoorbeeld een brief bij van een oudere werkloze die na 485 sollicitaties nog steeds geen baan heeft gevonden en een brief van een WAO'er die eerst 100% was afgekeurd maar na de herkeuring ineens volledig is goedgekeurd.


Bijgaand treft u digitale exemplaar van het boekje aan 'Van de kiezer, aan Aart Jan de Geus'.
Een gedrukt exemplaar van dit boekje is op te vragen bij het secretariaat Persvoorlichting, c.linnemann@tweedekamer.nl




Partij van de Arbeid