Ingezonden persbericht


Persbericht

Otazu ontwerpt sieraad voor HIV/AIDS programma van Nederlandse non-profitorganisatie MKI

Oostvoorne, 24 oktober 2006 - Gerenommeerd sieradenontwerper Rodrigo Otazu steunt de strijd tegen HIV en AIDS en heeft geheel belangeloos een armband voor de Bijenkorf ontworpen, waarvan de opbrengst bestemd is voor een HIV/AIDS trainingsprogramma - 'Mother and Child First' genaamd - van het Medical Knowledge Institute (MKI). De Otazu-armband kost ¤ 9,95 en is vanaf 8 november aanstaande exclusief verkrijgbaar bij alle vestigingen van de Bijenkorf.

Het Medical Knowledge Institute is een Nederlandse non-profitorganisatie die gezondheidszorg als een fundamenteel mensenrecht beschouwt. 'Mother and Child First' draait momenteel met succes in een negental Zuid-Afrikaanse provincies. Presentatrice Barbara Barend, onlangs aangesteld als Goodwill Ambassador van 'Mother and Child First', vertelt: "De impact van dit relatief eenvoudige project kan enorm groot zijn. Alles draait om het geven van de juiste educatie aan de lokale, eerste lijn zorgverleners in ontwikkelingslanden om AIDS en HIV-besmetting bij vrouwen en baby's te voorkomen. Essentieel is het doordringen van die kennis tot alle lagen van een gemeenschap."

Rodrigo Otazu zegt over zijn commitment aan het MKI: "Een nieuw leven, een kinderleven is een groot goed; het is puur en verdient onvoorwaardelijke liefde en aandacht. Ook dat van kinderen met HIV-besmetting. De volle overtuiging waarmee het MKI streeft naar een toekomst waarin geen kinderen met HIV meer worden geboren, wordt gevoed door pure emotie. Die emotie is de grote overeenkomst met mijn eigen ontwerpfilosofie en voor mij dan ook een belangrijke reden om de opbrengsten van deze unieke armband ten goede te laten komen aan 'Mother and Child First'."

De Argentijn Rodrigo Otazu, werkzaam vanuit Amsterdam, is een van de meest succesvolle sieradenontwerpers ter wereld. Diverse nationale en internationale beroemdheden dragen zijn ontwerpen.

Om verdere gelden te verwerven voor het trainingsprogramma werkt MKI momenteel aan de lancering van Yoell®; een nieuwe lijn sieraden, handgemaakt door Zuid-Afrikaanse vrouwen die HIV besmet zijn. Voor dit project is MKI een samenwerking aangegaan met een aantal werkplaatsen waar de sieraden worden gemaakt. De vrouwen die er werken, worden vanwege hun HIV-besmetting vaak door hun gemeenschap verstoten, maar verdienen met de verkoop van de sieraden toch geld.


- einde persbericht -

Over Medical Knowledge Institute

MKI is een internationale non-profit gezondheidszorgorganisatie die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is. De programma's zijn ontworpen om de kwaliteit en de humanitaire waarden van de gezondheidszorg te verbeteren, met name in ontwikkelingslanden. De doelstelling is om de levensomstandigheden van de bevolking te verbeteren, door medisch gerelateerde trainin­gen en workshops te geven aan plaatselijke hulpverleners. Hiervoor worden medische experts uit de hele wereld ingezet. The Medical Knowledge Institute is gevestigd in Nederland (Oostvoorne) en in 1999 opgericht door Dr. Harold E. Robles, oprichter en President Emeritus van het Albert Schweitzer Institute for the Humanities, en Dr. Peter J. Bittel, Chairman en CEO van The Futures Health Group. Meer informatie over de werkzaamheden, projecten, workshops en events van het MKI: www.infomki.org