Politie zoekt getuigen straatroven

Leiden/Katwijk, 24-10-2006 o Bent u zaterdagmorgen 21 oktober jl. getuige geweest van een straatroof in Katwijk of Leiden, dan verzoekt de politie u contact op te nemen.

De politie heeft aangifte opgenomen van drie op elkaar lijkende berovingen.

Voorstraat Katwijk 04.10 uur De eerste beroving vond plaats in Katwijk op zaterdag 21 oktober, rond 04.10 uur. Een 28 jarige Katwijker fietste over de Voorstraat toen hij werd ingehaald door twee mannen op een scooter. Een van de mannen trapten tegen het achterwiel van de Katwijker aan. De Katwijker fietste door maar werd even later op de Nieuwe Duinweg door de twee mannen staande gehouden. De twee mannen vroegen de Katwijker om geld. De Katwijker gaf hen na bedreiging geld maar werd toch met een steekwapen aan zijn hand verwond. De Katwijker is naar de huisartsenpost gegaan om zijn hand te laten hechten.

Van Beuningenlaan Leiden 04.55 uur Rond 04.55 uur werd een 21 jarige Oegstgeestenaar op dezelfde wijze bedreigd. De Oegstgeestenaar fietste over de Van Beuningenlaan in Leiden op het moment dat er een scooter met twee mannen hem tegemoet kwamen rijden uit de richting van de Van Slingelandtlaan. De twee mannen deden net alsof zij met hem gingen botsen. Zij passeerde uiteindelijk de Oegstgeestenaar maar keerde om en kwamen naar hem toe rijden. De passagier van de scooter stapte af en bedreigde de Oegstgeestenaar met een steekwapen en eiste geld. De jongen heeft onder bedreiging geld afgegeven. Toen de mannen de buit binnen hadden zijn zij weer op de scooter gestapt en zijn in de richting van de Antonie Duycklaan weggereden.

Rapenburg Leiden 05.15 uur Een derde beroving vond plaats tussen 05.15 en 05.45 uur. Een 21 jarige Rotterdammer en een 21 jarige Leidenaar werden beroofd van hun mobieltjes en portemonnees. De twee werden op het Rapenburg uit elkaar getrokken door twee mannen op een scooter. Nadat beiden waren bedreigd en in eerste instantie weigerden spullen af te geven, gingen de berovers er met hun portemonnees en mobieltjes vandoor. De Rotterdammer kreeg daarbij een vuistslag in zijn gezicht. De ander werd bedreigd met een mes.

Getuigen De politie is een onderzoek gestart naar de drie berovingen. Mogelijk dat er getuigen zijn die de twee mannen hebben zien rijden of andere informatie hebben die betrekking heeft op de berovingen. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Leiden via telefoonnummer 0900-8844.