Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 oktober 2006

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Enschede

De politie controleerde op dinsdag 24 oktober om 02.15 uur een 40-jarige Enschedeër in zijn auto op de De Ruyterlaan in Enschede. Het rijgedrag van de automobilist viel op, omdat hij tegen de verkeersrichting inreed. De agenten constateerden drankgebruik bij de man en hielden hem aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,98 promille. De politie nam het rijbewijs van de 40-jarige in en maakt proces-verbaal op. (06-143142)

Autodiefstal

Enschede

Op maandag 23 oktober deed een 49-jarige Enschedeër aangifte van diefstal van zijn auto. De auto, een blauwe Volkswagen Transporter met het kenteken 18-BZ-FL, werd tussen zaterdag 21 oktober rond 22.00 uur geparkeerd aan de Taurusstraat in Enschede. Toen de 49-jarige op zondagavond zijn auto weer wilde ophalen, bleek deze verdwenen. (06-143095)

Politie houdt twee verdachten van inbraak aan

Enschede

Op dinsdag 24 oktober werd om 03.28 uur een inbraak gemeld in een bedrijfspand aan de Gronausestraat in Enschede. Een getuige had gezien hoe een man zich verdacht ophield bij het pand en probeerde binnen te komen. De politie trof wel een vernielde ruit, maar geen personen aan. Op weg naar de dienstauto zagen de agenten een man uit de struiken komen, in een auto stappen en wegrijden. Bij controle van de auto werd de automobilist niet door de getuige herkend. De politie trof verder geen bijzonderheden in de auto aan.

Ongeveer een uur later, omstreeks 04.15 uur kwamen de agenten dezelfde auto weer tegen op de Oostweg in Enschede. Ditmaal zaten er twee personen in deze auto. Bij controle bleek de passagier volledig te voldoen aan het opgegeven signalement. Hierop hield de politie beide mannen aan wegens poging tot diefstal. De verdachten, een 26-jarige Oldenzaler en een 29-jarige Hoogevener, werden voor verhoor opgesloten. De auto waarin beide verdachten reden, is voor onderzoek naar het bureau overgebracht. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-143158)

Onbekenden richten schade aan met vuurwerk

Enschede

Op maandag 23 oktober werd omstreeks 20.30 uur gemeld dat er bij een woning aan de Buitenweg in Enschede door onbekenden vuurwerk door een open raam naar binnen was gegooid. De woning betreft een studentenhuis en de bewoonster van de betreffende kamer was niet aanwezig. In haar kamer kwamen door het vuurwerk in ieder geval een aantal legplanken van hun plaats, waardoor diverse geluidsapparaten omvielen. De omvang van de schade is niet bekend. Getuigen hoorden na de knal een groepje jongens en meisjes op straat. De kamerbewoonster, een 21-jarige vrouw, zal nog aangifte doen van vernieling. (06-143075)

Dronken mensen opgesloten na overlast

Enschede

De politie in Enschede hield op maandag 23 oktober meerdere personen aan wegens overlast na overmatig drankgebruik. de Buitenweg in Enschede
Omstreeks 13.50 uur werd gemeld dat een 50-jarige Enschedeër het verkeer stond te regelen op de Haaksbergerstraat. De politie trof de man daar aan en stuurde hem in eerste instantie weg. De 50-jarige Enschedeër weigerde te vertrekken en bleef midden op de busbaan staan, waarop hij werd aangehouden en opgesloten. (06-142864)

Om 17.50 uur meldden meerdere mensen overlast door een 42-jarige Enschedeër aan de Brinkstraat. De man zou dronken zijn en passanten lastig vallen en schreeuwen. De politie hield daarop de 42-jarige aan wegens openbare dronkenschap. De verdachte verzette zich daarbij hevig. Nadat hij in de boeien zat konden de agenten hem naar het bureau brengen en ter ontnuchtering opsluiten. (06-143017)

Ook aan de Gemeentewerfstraat was het raak. Surveillerende agenten zagen daar omstreeks 20.00 uur twee personen drinken in het openbaar en bekeurden beide personen. Daarna werden deze personen weggestuurd door de agenten. Een van hen, een 37-jarige Enschedeër, weigerde echter weg te gaan. Hij werd na meerdere vorderingen aangehouden en vervolgens ter ontnuchtering opgesloten.

Man aangehouden wegens verduistering

Enschede

De politie hield op maandag 23 oktober een 50-jarige man uit Gronau (D) aan wegens verduistering. De 50-jarige had op 26 juli jl. bij een bedrijf aan de Tinsteden een huurovereenkomst gesloten van diverse apparatuur. Toen de goederen niet na de afgesproken termijn werden terug bezorgd en het bedrijf informatie ging inwinnen, bleek dat de door de huurder verstrekte gegevens onjuist waren.

Namens het bedrijf werd op 1 augustus jl. aangifte van verduistering gedaan en de politie stelde een onderzoek in. Tijdens dit onderzoek werd de identiteit van de verdachte, de aangehouden 50-jarige, bekend. Ook werd een van de goederen aangetroffen, nadat deze door de 50-jarige was verkocht. De politie heeft dit goed bij de nieuwe eigenaar, die te goeder trouw was, in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (06-098612)

Jongen mishandeld

Saasveld

Een 17-jarige jongen uit Fleringen heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling bij een uitgaansgelegenheid aan de Gravenallee in Saasveld. De jongen stond in de nacht van zondag 22 oktober op maandag 23 oktober om 02.15 uur bij de uitgang toen hij plotseling werd vastgepakt. Daarna werd hij door een aantal onbekende knapen zonder aanwijsbare reden mishandeld. Na de mishandeling stapten de daders in een auto en reden weg. Het 17-jarige slachtoffer liep enkele verwondingen aan zijn gezicht op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in. (06-142990)

Drie mannen aangehouden voor vernielingen

Hengelo

De politie kreeg op maandag 23 oktober om 23.50 uur een melding dat er bij een woning aan de Twekkelerweg in Hengelo de ruiten waren ingeslagen. Ter plaatse bleek dat bij een woning een ruit was ingeslagen en bij een leegstaande woning ernaast de voordeurruit was vernield. Op de galerij werd een plas bloed aangetroffen. Verschillende getuigen meldden dat drie onbekende mannen verantwoordelijk waren voor de vernielingen. Zij waren in een auto gestapt en weggereden. De politieagenten stelden een onderzoek in en troffen de auto aan op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Hengelo. Om 00.10 uur hield de politie twee Hengeloërs van 21 jaar en 33 jaar aan. Zij verklaarden dat hun vriend gewond was geraakt bij het inslaan van de ruiten. Na te zijn behandeld aan zijn verwondingen kon de derde verdachte, een 29-jarige Hengeloër worden aangehouden. De drie verdachten zijn op het politiebureau voor verhoor opgesloten. De oorzaak van de vernieling is mogelijk onenigheid over een geldkwestie met een voormalige bewoner van de Twekkelerweg. De politie maakt proces-verbaal op. (06-143131)

Sonja Eerhard en Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --