Ingezonden persbericht


Unique van Orange bekroond voor toepassing UMA technologie

Orange wint begeerde titel 'Meest innovatieve operator'

De Haag, 24 Oktober 2006 - Orange sleepte gisteravond op het Hotspot Innovation Event de Award van "Meest Innovatieve Operator" in de wacht. De vakjury bekroonde hiermee de vernieuwingen die tot het product Unique van Orange hebben geleid. Unique werkt onderweg als mobiele telefoon, terwijl het binnenshuis de 'vaste' telefoon wordt. Orange biedt met Unique het gemak van één abonnement, één nummer en één adresboek in een enkele telefoon voor gebruik thuis en onderweg. Onafhankelijke deskundigen uit de telecommunicatie, IT, retail en resellers-wereld, beoordeelden in opdracht van het vaktijdschrift Hotspot en van Revah European de inzendingen van verschillende telecom operators op een aantal criteria.

Doorslaggevend voor de uitverkiezing van Orange waren de innovaties die zijn verwerkt in de UMA technologie (Unlicensed Mobile Access). Die zorgt ervoor dat bellen over zowel het gsm netwerk als het UMA- netwerk mogelijk is. Centraal hierin is de door Orange voor Unique toegepaste UMA netwerk controller. Die brengt het telefoongesprek over van het ADSL netwerk van Orange naar het mobiele netwerk van Orange.

De vakjury die Orange uitriep tot 'Meest innovatieve operator' bestond onder andere uit Bob Mols, directeur t-for telecom, Gert Jan Kosters, directeur MyCom, Gerlof Bosveld, directeur markt TNO ICT en Kees Hoogervorst uitgever en hoofdredacteur Hotspot. Volgens het juryrapport is Unique van Orange vernieuwend, biedt het gebruikersgemak en nieuwe mogelijkheden; één telefoon voor vast en mobiel.

Bij het in ontvangst nemen van de Award verklaarden Tonny Verwoert, Product Manager Orange Breedband en Ivonne van Zuilen, Marketeer Orange gezamenlijk: "Unique van Orange is het bewijs dat de integratie tussen het mobiele netwerk en het breedband netwerk van Orange in de praktijk werkt".

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Orange Nederland N.V.
Tel: +31 6 18010101
E-mail: pers.nlmb@orange-ft.com

Hollander van der Mey/MS&L
Daniëlle Tamis
Tel: +31 70 354 90 00
E-mail: orange@hvdm.nl

Over Orange
Orange is het merk van de France Telecom Group, één van de meest vooraanstaande telecommunicatiebedrijven ter wereld, met 149 miljoen klanten op vijf continenten. Op 30 juni 2006 had de France Telecom Group 88,7 miljoen klanten voor mobiele communicatie en 11,9 miljoen klanten voor internetdiensten. In Nederland had Orange op 30 juni 2006 1,996 miljoen klanten voor mobiele telefonie en 588.000 internetklanten.

In juni 2006 werd Orange het centrale merk voor producten en diensten op het gebied van mobiele communicatie, breedband en multiplay in Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland. Met geïntegreerde producten creëert Orange een wereld zonder technologische barrières waarin consumenten kunnen communiceren waar en wanneer zij dat maar willen.

Orange gelooft dat contact tussen mensen de wereld mooier maakt. En daarom brengt Orange de wereld van muziek dichterbij. Want muziek is communicatie. Muziek wordt alleen maar mooier als je het kunt delen met anderen.

Orange vindt het belangrijk om iets terug te doen voor de samenleving waarin zij werkt. Sinds 2003 is Orange daarom partner van War Child, waarvoor zij onder andere de communicatie verzorgt in de voormalige oorlogsgebieden waar War Child actief is.

Meer informatie over Orange is te vinden op www.orange.nl.