Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 24 oktober 2006

Vechtpartij na winkeldiefstal

TILBURG De politie heeft gistermiddag twee vrouwen (34 en 35 jaar) en een 36 jarige man, allen afkomstig uit Tilburg aangehouden voor het plegen van diefstal met geweld.
Een 48 jarige beveiligingsmedewerker zag in een bouwmarkt aan de Hestiastraat dat de 36 jarige man gereedschappen in een van zijn zakken stopte. Op dat moment werd de verdachte vergezeld door een andere onbekende man. Bij de kassa voegde zich nog enkele personen bij het tweetal. Toen de verdachte de kassa passeerde, zonder daarbij de gereedschappen ter betaling aan te bieden sprak de
beveiligingsmedewerker hem aan. Er ontstond een woordenwisseling wat uitmondde in een vechtpartij waarbij ook de aangehouden vrouwen betrokken waren. Zowel de beveiligingsmedewerker als twee andere personeelsleden werden door de verdachten diverse keren in het gezicht geslagen. Gealarmeerde agenten kwamen ter plaatse en hielden de drie verdachten aan. Allen werden op het bureau in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachten.

Echtgenoot aangehouden voor poging tot doodslag

TILBURG In een woning in de wijk Broekhoven hebben agenten vanmorgen, kort na 01.30 uur, een 55 jarige Tilburger aangehouden voor poging tot doodslag en/of zware mishandeling. Gealarmeerde agenten troffen in de hal van de woning de verdachte aan die meldde zijn 55 jarige vrouw van de trap te hebben geduwd. Onder aan de trap troffen de agenten de vrouw liggend op de grond aan. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de vrouw letsel aan haar milt had opgelopen. De politie stelt een onderzoek in. Op het bureau legde de verdachte een bekennende verklaring af.

Politie houdt veelpleger na winkeldiefstal

TILBURG De politie heeft gistermiddag, tegen 17.00 uur, op het Lieve Vrouweplein een 37 jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. De man had bij een supermarkt diverse cosmeticaproducten uit een schap gehaald en deze, zonder ter betaling aan te bieden, meegenomen. Buiten de winkel sprak een medewerker de man aan die hem vervolgens overdroeg aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau bleek dat de man als veelpleger te boek staat waarna het veelplegersprotocol in werking trad. De verdachte is in verzekering gesteld.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG In een supermarkt op de Broekhovenseweg hebben agenten gisteravond, rond de klok van 21.00 uur, een 27 jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel zag dat de man enkele schoonmaakartikelen in een van zijn zakken stopte en de winkel verliet, zonder de goederen ter betaling aan te bieden. Ook hij werd overgedragen aan agenten die de man mee naar het bureau namen. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

In de Jan Heijnsstraat te Tilburg hebben agenten vanmorgen, kort na 09.00 uur een 53 jarige Tilburger aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had bij een supermarkt in totaal negen flessen shampoo uit een rek gepakt. Zonder de goederen ter betaling aan te bieden had de man de winkel verlaten. Buiten de zaak greep een personeelsmedewerker de man in de kraag en droeg hem over aan de politie. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Ook in een supermarkt aan het Bart van Peltplein liep een winkeldief tegen de lamp. De man, een 59 jarige Tilburger had vanmorgen, rond 11.00 uur vleeswaren in zijn zak gestopt. Zonder hiervoor te betalen verliet hij de winkel. Een medewerker droeg de man vervolgens over aan de politie die tegen hem proces verbaal opmaakt.

Weersomstandigheden mede debet aan verkeersongevallen met letsel

TILBURG Mede als gevolg van de slechte weersomstandigheden had de politie van het district Tilburg vanmorgen haar handen vol aan de in totaal 17 verkeersongevallen. Hiervan bleken er vijf met letsel te zijn.

Op de kruising Jules Verneweg met de Kapitein Hatterastraat kwam kort voor 08.30 uur, een fietser in aanrijding met een personenauto. De fietser, een 17 jarig meisje uit Tilburg, reed over de Kapitein Hatterastraat in de richting van de kruising met de Jules Verneweg die ze recht over wilde steken. Ze verleende hierbij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 32 jarige Tilburgse automobilist, die op de kruisende weg reed. Met onbekend letsel werd het meisje overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis te Tilburg.

Rond 07.15 uur kwam bij de gemeenschappelijke meldkamer de melding binnen van een verkeersongeval met letsel op de Moergestelseweg te Oisterwijk. Een 58 jarige Oisterwijkse automobilist reed met zijn auto over de Moergestelseweg en wilde ter hoogte van het tankstation links afslaan. De Moergestelseweg bestaat uit een rijbaan die verdeeld is in twee rijstroken. Op het moment dat de Oisterwijker af wilde slaan, zag hij vanuit tegemoetkomende richting verkeer zijn richting op komen. Hierdoor stopte hij zijn auto. Op dat moment kwam een andere automobilist die achter de Oisterwijker reed, met de voorzijde van zijn auto in aanrijding tegen de auto van de Oisterwijker. Door de klap belandde de auto op de verkeerde weghelft waardoor er een frontale botsing ontstond tussen hem en een tegemoetkomende auto. De man, wiens personalia op dit moment niet bekend is, raakte bekneld in zijn auto en werd door medewerkers van de brandweer uit de auto geknipt. Met nek en rugklachten werd hij vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Ten gevolge van deze aanrijding werd de weg anderhalf uur afgesloten.

Tegen 09.45 uur ontving de politie de melding van een verkeersongeval met letsel, tussen een voetganger en een personenauto. De auto die bestuurd werd door een 25 jarige man uit Enschede, reed over de Noordhoekring in de richting van de Bredaseweg te Tilburg. Een 17 jarige voetgangster stak bij een oversteekplaats voor voetgangers (niet zijnde een zebrapad) de Noordhoekring over. Volgens getuigen negeerde ze hierbij het verkeerslicht dat in haar richting rood licht uitstraalde. De automobilist kon het meisje niet meer ontwijken waardoor een aanrijding tussen beiden ontstond. Het slachtoffer werd met een vermoedelijk beenfractuur, een hersenschudding en mogelijk ribfractuur overgebracht naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg.

In de Textielstraat te Tilburg kwam rond 13.00 uur, een 33 jarige bromfietsbestuurster uit Tilburg, met haar bromfiets lelijk ten val. Toen ze over het trottoir reed gleed haar bromfiets

uit over bladeren. Ten gevolge hiervan kwam ze met haar bromfiets ten val. Haar zoontje, die achterop zat kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De vrouw klaagde over haar heup en had een verwonding aan haar hand.

Auteur: Desiree Brabers