Gemeente Ede

nummer 217 / Ede, 24 oktober 2006

uniek aanbod

Glasvezelverbinding voor bedrijven

Bedrijven in Ede kunnen gebruik maken van een uniek aanbod om een moderne en veelzijdige glasvezelverbinding te realiseren. Zij krijgen nu de kans om in te haken op een gezamenlijke actie van de gemeente Ede, de Kamer van Koophandel en de provincie Gelderland. Met deze actie wordt een open glasvezelnetwerk op alle bedrijventerreinen in Ede aangelegd, waar elk bedrijf aan mee mag doen.

Goedkoop
Met de glasvezelverbinding kan een bedrijf onder meer zijn bedrijfsnetwerken koppelen, goedkoop telefoneren en tegen zeer lage prijzen supersnelle internetverbindingen gebruiken. Voor de aanleg wordt gebruik gemaakt van een neutrale stichting zonder winstoogmerk. Dit garandeert dat alle mogelijke diensten tegen concurrerende prijzen kunnen worden afgenomen.

Kosten
De kostprijs van de glasvezelverbinding is afhankelijk van het aantal bedrijven dat in wil stappen. Bovendien is een minimum aantal bedrijven van 60 een vereiste om de actie rendabel te maken. In dat geval is de kostprijs EUR 280,- per maand (exclusief BTW). Bij 200 bedrijven dalen de kosten aanzienlijk tot EUR 130,-- (exclusief BTW) per maand. Dit zijn all-in bedragen; er worden ook geen eenmalige aansluitkosten in rekening gebracht. Als het project doorgaat, kunnen de bedrijven medio 2007 op het glasvezelnetwerk worden aangesloten.

Business Dagen
De bedrijven op de bedrijventerreinen in Ede, zon 600, zijn onlangs aangeschreven over dit aanbod. Zij kunnen zich tot 1 november aanmelden. Tot die tijd wordt er op diverse manieren aandacht aan besteed. Bijvoorbeeld tijdens de Regio Business Dagen die op 25 en 26 oktober in De Reehorst worden gehouden.

Informatie
Meer informatie over het project is te vinden op www.breedbandede.nl

DOB
In het kader van het project Duurzame Ontwikkeling Bedrijventerreinen (DOB) Ede, zijn de gemeente, het Edes Bedrijfs Contact, de Kamer van Koophandel en de provincie Gelderland actief met een aantal duurzaamheidprojecten op de bestaande bedrijventerreinen in Ede. Een belangrijk deelproject dat onder het DOB-project valt, is het realiseren van een toekomstvaste ICT- glasvezelinfrastructuur.
---