Ingezonden persbericht


Netwerkbeveiliging: Siemens en Stonesoft werken samen in België

Parijs, Frankrijk - 24 oktober 2006 - Stonesoft, leverancier van geïntegreerde netwerkbeveiligingsoplossingen en Business Continuity, kondigt een samenwerking aan met de "Enterprise"-afdeling van Siemens België. Deze unit is marktleider in communicatiesystemen en -oplossingen bestemd voor bedrijven en instellingen, evenals in systeemintegratie.

De Enterprise-afdeling van Siemens wilde haar aanbod aan netwerk- en beveiligingsoplossingen vervolledigen in samenwerking met externe bedrijven en zocht naar een Europees product, om zich optimaal aan de markt te kunnen aanpassen. Siemens' keuze is gevallen op 'StoneGate', de oplossing van het Finse bedrijf Stonesoft, dankzij de volgende innoverende functies: het VPN-concept, de multi-link-optie en het uniforme beheerplatform. De kwaliteit en de prestaties van 'StoneGate' maken het tot een uniek en uiterst krachtig product.

Siemens en Stonesoft zullen in heel België samenwerken. De twee bedrijven hebben al eerder succesvol samengewerkt, wat heeft geleid tot een groot aantal contracten, voornamelijk in de bank- en institutionele sector.

"In deze groeiende en steeds competitievere markt, zijn we heel blij om met Siemens Enterprise België samen te werken. De specifieke expertise van Siemens' technische diensten onderstreept onze positie als speler waar men niet om heen kan wat betreft netwerkbeveiliging en Business Continuity. Deze samenwerking heeft zich al bewezen in veeleisende markten zoals die van banken en overheidsinstellingen", verklaart Léonard Dahan, Algemeen Directeur Benelux en Frankrijk van Stonesoft.

"Stonesoft vervolledigt ons pakket aan oplossingen en beantwoordt perfect aan de eisen van gevoelige netwerkomgevingen die vooral qua veiligheid veeleisend zijn. De kennis en het professionalisme van Stonesoft zijn eveneens sterke pluspunten", voegt Vincent Simonart, verantwoordelijke van de Enterprise-afdeling van Siemens België-Luxemburg er aan toe.

Over Stonesoft:

Stonesoft Corporation is een leverancier van geïntegreerde netwerkbeveiligingsoplossingen en Business Continuity. Het aanbod van Stonesoft beantwoordt perfect aan de eisen van grote en middelgrote bedrijven die een kwalitatieve netwerkbeveiliging en beschikbaarheid van de communicatie verwachten, met een lage totale TCO, een optimale prijs-kwaliteitverhouding en de beste 'Return On Investment' (ROI). De oplossing StoneGate(TM) Security Platform bestaat uit een firewall, een VPN en een IPS in een uniforme, centraal beheerde appliance voor multi-site bedrijven.

Stonesoft Corporation, opgericht in 1990, is een internationale groep met haar mondiale hoofdzetel in Helsinki (Finland), haar Amerikaanse zetel in Atlanta (Georgia, VS) en haar Aziatische zetel in Singapore. De kantoren van Stonesoft Frankrijk zijn gevestigd in Parijs en het R&D-centrum bevindt zich in Sophia Antipolis bij Nice.

Meer informatie over Stonesoft Corporation, de producten en diensten is te vinden op de website www.stonesoft.com of via de persdienst.

Perscontact:

Jan Robijns

Open2Europe

+33 1 55 02 14 69

j.robijns@open2europe.com

Over Siemens Communications :

De Siemens Communications Group is één van de grootste spelers op de globale telecommunicatie-markt. De firma biedt haar klanten een volledig gamma van innovatieve oplossingen voor spraak- en datacommunicatie. Het aangeboden productenpakket gaat van toestellen voor eindgebruikers tot complexe netwerkinfrastructuren en -diensten voor draadloze, vaste en bedrijfsnetwerken. Het is de grootste groep binnen de Siemens-organisatie en is wereldwijd actief in meer dan 160 landen. Met een personeelsbestand van zowat 54500 mensen noteerde Siemens Communications in het boekjaar 2005 (afgesloten op 30 september) een omzet van meer dan 13 miljard euro.

Voor meer info over Siemens Communications:

http://www.siemens.com/communications.

Perscontact:

Philippe Bauwens, Press Officer

Siemens België-Luxemburg

Tel.: +32 2 536 29 71

E-mail: philippe.bauwens@siemens.com