Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 24 oktober 2006

Burgemeester en wethouders

Op dinsdag 24 oktober 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Adviescommissie Verkeer en Vervoer

Het college heeft overeenkomstig de adviezen van de Adviescommissie Verkeer en Vervoer (AVV) van

26 september 2006 besloten. Onder andere worden langsparkeervakken aangebracht aan de zuidoostkant

bij de Poortmolen-noord, ter hoogte van Korenmolen 1. Ook wordt het parkeerverbod -aan de noordkant van

de Purmerhoek en aan weerszijden van de aansluiting met de Schermerhoek- gevisualiseerd met een gele, ononderbroken streep. Verder wordt het verzoek van een bewoner om langs de westzijde van het gedeelte van de Gounodstraat, gelegen tussen de rotonde Sibeliusweg en het fietspad richting de OBS West een vrijliggend fietspad aan te leggen of een fietsstrook en/of extra verkeersdrempels aan te brengen, niet ingewilligd.

Redenen om het verzoek niet in te willigen zijn o.a. de lage verkeersintensiteit in het gebied dat al een 30 km/h regime kent en voldoende voorzieningen heeft voor wat betreft de verkeersveiligheid.

Werken aan uitstroom Voorstellen voor een effectieve reïntegratie 2006-2007

Het college besloot de notitie Werken aan uitstroom met de daarin opgenomen actiepunten vast te stellen.

Zo worden tijdelijk een casemanager jongeren en een arbeidsmakelaar aangetrokken. Ook worden voor casemanagers trainingen op het gebied van werkgeversbenadering georganiseerd.

Werving en selectie van de leden van het Participatieteam

Het college heeft in mei ingestemd met het instellen van een Participatieteam allochtone vrouwen. Het college heeft besloten de voorgestelde leden te benoemen voor de periode van 1 november 2006 tot en met 31 december 2008. Het team representeert de verschillende etniciteiten en heeft een evenwichtige samenstelling met betrekking tot leeftijd, opleiding en netwerk.

Vaststelling notitie implementatie onderwijskundige vernieuwing in het primair onderwijs (1^e fase)

Het college heeft de notitie implementatie onderwijskundige vernieuwing in het primair onderwijs (1^e fase)

vastgesteld. In het kader van het Integraal Huisvestingsplan zijn middelen beschikbaar gesteld voor het realiseren van onderwijskundige vernieuwingen in de scholen voor primair onderwijs. Als gevolg van een daling van het aantal leerlingen zal een fors aantal scholen op termijn te maken krijgen met leegstand. Dit heeft gevolgen voor de te treffen bouwkundige voorzieningen. In de notitie Implementatie onderwijskundige vernieuwing primair onderwijs 1^e fase wordt de situatie beschreven en worden prioriteiten gesteld. Er wordt voorgesteld te starten

met de 1^e fase, waar uitbreiding van capaciteit voor onderwijskundige vernieuwing nodig is.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling]

Conceptplan van aanpak Albatros- en IJsselwerfterrein

Het college stemt in met het conceptplan van aanpak voor het Albatros- en het IJsselwerfterrein en geeft het vrij voor behandeling door de stuurgroep. In het conceptplan zijn de huidige situatie en het ontwikkelingskader van het project beschreven, van de verkennende fase tot en met de vaststelling van het stedenbouwkundig plan.

Het plangebied is een milieubelaste locatie en vooral de bodemsanering, die vóór 2009 moet zijn voltooid en

de geluidhinder zijn zwaar bepalend voor de
ontwikkelingsmogelijkheden.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.