Dienstenbond CNV

Praat mee over uw nieuwe CAO voor de Doe-het-zelf branche. 24-10-2006

De CAO voor de Doe-het-zelf branche loopt aan het eind van dit jaar af. Dat betekent dat de vakbonden opnieuw gaan onderhandelen over een nieuwe CAO. Als lid van CNV Dienstenbond kunt u meedenken en meepraten over uw eigen arbeidsvoorwaarden. De hulp van onze leden in het CAO-overleg is voor ons van groot belang.

De CAO voor de doe-het-zelf branche loopt op 31 december 2006 af. Dat betekent dat er nu al nagedacht moet worden over de inhoud van een nieuwe CAO. De huidige CAO kon op instemming rekenen van een overgroot deel van onze leden. Wel kwamen er veel opmerkingen over het loon. Veel leden vonden het loon ten opzichte van het zware werk dat verricht wordt niet overeenkomen. Dat is voor ons een belangrijk signaal. Een serieuze loonsverhoging zal daarom zeker onderdeel uit gaan maken van het voorstel wat wij richting uw werkgever zullen doen.

Wat wilt u verder?
Maar er zullen vast ook andere zaken zijn die u in de CAO geregeld wil hebben. CNV Dienstenbond onderhandelt namens de leden over uw eigen arbeidsvoorwaarden. Daarom is het voor ons van groot belang om te weten wat uw wensen zijn. Heeft u bepaalde wensen dan horen wij dat graag. U kunt ons bellen of mailen om uw wensen en opmerkingen kenbaar te maken. Deze zullen wij vervolgens verwerken in een voorstel richting de werkgever.

CAO Commissie
Het is ook mogelijk om structureel mee te praten over de CAO. Er is een groep mensen die dat doet in de zogenaamde CAO commissie. In deze commissie wordt de inzet bepaald voor de onderhandelingen en wordt de voortgang daarvan besproken. Dat stelt ons in staat om beter te onderhandelen omdat wij zo snel op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de werkvloer en de wensen van onze leden. Als u ook op deze manier wilt meedenken en meepraten over uw eigen CAO dan kan dat natuurlijk. Neem contact met ons op!

Een sterke bond kan meer!
Hoe meer leden CNV Dienstenbond heeft, hoe sterker wij staan in de onderhandelingen. Het is daarom van groot belang om meer leden te hebben. De voordelen die lidmaatschap van CNV Dienstenbond biedt zijn talrijk. CNV Dienstenbond voert onderhandelingen over uw CAO en over sociale plannen in geval van reorganisaties. Daarnaast biedt CNV Dienstenbond de leden diverse persoonlijke diensten. Een greep uit het aanbod: financieel advies, juridische bijstand, loopbaanadvies en een gevarieerd cursusaanbod. Wijs daarom ook uw collegas op het lidmaatschap van CNV Dienstenbond.

Vakbondscontributie
Het is voor onze leden in de doe-het-zelf branche mogelijk om de vakbondscontributie met het bruto salaris te betalen. Bij deze info ontvangt u een contributieverklaring. Deze verklaring kunt u inleveren bij de salarisadministratie van uw bedrijf. Vervolgens zorgt uw werkgever ervoor dat de contributie verrekend wordt met uw brutoloon. Daarmee bespaart u een aanzienlijk bedrag op uw contributie!

Heeft u n.a.v. deze nieuwsbrief nog vragen en/of opmerkingen, wilt u zich aanmelden voor de CAO commissie, of wilt u alleen uw wensen kenbaar maken voor de nieuwe CAO dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt bellen of mailen met bestuurder Wessel Breunesse. Tel. 035-6460580, of w.breunesse@cnvdibo.nl