Ingezonden persbericht


Alleskunner LANCOM 3550 UMTS-router wint eerste Hotspot Innovation Award

Tilburg, 24 oktober 2006 - LANCOM Systems heeft tijdens een drukbezocht gala in Rotterdam de eerste Hotspot Innovation Award 2006 ontvangen. In de categorie 'meest innovatief IT-product' is de LANCOM 3550 UMTS volgens de vakjury zijn tijd ver vooruit. De LANCOM router onderscheidde zich volgens de jury door de gegarandeerde internettoegang via de in één apparaat verenigde diverse mobiele breedbandnetwerken zoals HSDPA, UTMS en GPRS. Daardoor kunnen gebruikers ongeacht waar ze zijn, bij hun informatie komen. Bovendien biedt het product een compleet pakket aan gebruiksmogelijkheden en een zeldzaam goede beveiliging.

De LANCOM 3550 UMTS is een echte communicatie-'allrounder', aldus Jan Buis, Country Manager Benelux bij LANCOM. "De UMTS/HSDPA-kaart van providers als T-Mobile is eenvoudig in de CardBus-uitbreidingsgleuf te schuiven. Het apparaat schakelt vervolgens automatisch tussen internettoegang via HSDPA, UMTS en GPRS. Dit alles op basis van de beschikbaarheid. De WLAN-router van LANCOM biedt verder VPN-versleuteling voor het opzetten van IPSec-versleutelde bedrijfsverbindingen via UMTS/HSDPA, waardoor de veiligheid gegarandeerd is."

LANCOM Systems introduceerde in juni één van de eerste professionele VeiligMobiele routers met HSDPA op de Nederlandse markt. De combinatie van de router met een T-Mobile 'Web 'n Walk'-card garandeert snelle connectiviteit via het HSDPA-netwerk en via UMTS of GPRS. Zowel de LANCOM-router als de HSDPA-kaart van T-Mobile is als een bundel verkrijgbaar via Value-Added Distributeur VeiligMobiel.

De prijs werd in ontvangst genomen door Alex Bausch, Business Development Manager bij Veilig Mobiel, distributeur van LANCOM Systems. "We zijn blij verrast door deze uitverkiezing. Het uitgangspunt breedband in het veld vereist namelijk niet alleen betrouwbare en stabiele verbindingen. Ook de beveiliging is cruciaal, zeker voor organisaties die dit complete pakket willen inzetten voor hun vertrouwelijk informatieverkeer. Samen met LANCOM en T-Mobile zijn we er in geslaagd een oplossing te ontwikkelen die mobiel internettoegang combineert met maximale beveiliging."

*****
Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Wenen, Madrid, Tilburg en Praag. Ralf Koenzen en Ulrich Prinz hebben het bedrijf opgericht en zijn de Managing Directors. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl

Voor hoge resolutie foto's of meer informatie:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: lancom@lvtpr.nl