Ingezonden persbericht


DuPont maakt winst over derde kwartaal 2006 bekend: $ 0,52 per aandeel

Omzetgroei van 7 procent, stijging bedrijfsmarges

Wilmington, DE (USA), 24 oktober 2006 - De geconsolideerde nettowinst over het derde kwartaal 2006 was $ 485 miljoen, oftewel $ 0,52 per aandeel, inclusief een meevaller van $ 0,03 als gevolg van verzekeringsuitkeringen voor de orkaanschade van vorig jaar. Het nettoresultaat over het derde kwartaal 2005 was een verlies van $ 82 miljoen, oftewel $ 0,09 per aandeel, voornamelijk als gevolg van een belastingheffing van $ 320 miljoen, oftewel $ 0,32 per aandeel, en een kostenpost (na belastingen) van $ 95 miljoen, oftewel $ 0,10 per aandeel, in verband met orkaanschade. Exclusief speciale posten was de winst over het derde kwartaal 2006 $ 0,49 per aandeel, vergeleken met $ 0,33 vorig jaar.

"We hebben sterke resultaten geboekt door onze groeistrategieën en productiviteitsinitiatieven uit te voeren," zegt Charles O. Holliday, Jr., voorzitter en chief executive officer van DuPont. "Aanhoudend prijsmomentum, klantgerichte productinnovaties en kostenbeheersing zorgden voor meer omzet, meer winst en ruimere marges. We zijn op de juiste weg voor een sterke tweede helft van het jaar."

De geconsolideerde netto-omzet over het derde kwartaal was $ 6,3 miljard vergeleken met $ 5,9 miljard vorig jaar - een stijging van 7 procent, met een stijging van 10 procent of meer in de regio Asia Pacific en in Europa. De lokale verkoopprijzen waren in alle regio's hoger, waardoor de wereldwijde omzet met 3 procent steeg. Omzetvolumes stegen met 3 procent, door hogere verkopen van titaandioxide, technische en verpakkingspolymeren, industriële chemicaliën en elektronische materialen. De onderneming verwacht dat de winst over 2006 ongeveer $ 2,86 per aandeel zal zijn, inclusief het netto-voordeel van $ 0,01 per aandeel uit tot nu toe bekende speciale posten. Het bedrijf bevestigt haar verwachting van een winst van ongeveer $ 2,85 per aandeel over het volledige jaar 2006 (exclusief speciale posten), hetgeen een stijging van 22 procent betekent ten opzichte van de winst van $ 2,34 per aandeel vorig jaar op vergelijkbare basis.

Over DuPont

DuPont is een wetenschapsbedrijf. De onderneming, die in 1802 is opgericht, benut de wetenschap om duurzame oplossingen te creëren die het leven van de mens beter, veiliger en gezonder maken. Het bedrijf is actief in ruim zeventig landen en biedt haar afzetmarkten een uitgebreid vooruitstrevend producten- en dienstenpakket, onder andere op het gebied van landbouw, voedingsmiddelen, elektronica, communicatie, veiligheid en bescherming, inrichting en bouw, transport en kleding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

DuPont

Antoinette Schiller

Tel: +31 (0)78- 6301079

mailto:antoinette.schiller@nld.dupont.com

http://dupont.com