Arriva


Arriva verkoopt taxiactiviteiten

Arriva Nederland is voornemens Arriva Taxi, met vestigingen in Assen, Meppel, Hoogeveen, Hardenberg en Emmer-Compascuum, te verkopen. Hiertoe zijn gesprekken gestart met een aantal taxibedrijven verenigd in de groep Vervoersmanagement Noord-Nederland. Het gaat hierbij om een aantal Friese bedrijven die al langer met elkaar samenwerken in onder andere uniforme productformules als Flexitax. Deelnemers van deze samenwerking hebben eerder dit jaar ook al taxibedrijven in Leeuwarden, Sneek en Oosterwolde overgenomen. Deze keer is het de bedoeling dat de vestigingen niet apart worden verkocht maar dat alles in een keer overgaat naar dit samenwerkingsverband.

Arriva Taxi telt 300 medewerkers en 220 voertuigen. De overname past in het streven van Arriva Nederland om zich vooral op de openbaar vervoermarkt te concentreren. De overname door de groep Vervoersmanagement Noord-Nederland heeft geen gevolgen voor de medewerkers. Ook de dienstverlening van de bedrijven zal op de gebruikelijke wijze worden gecontinueerd. Na overname ontstaat er een consortium van taxibedrijven die circa 1000 medewerkers en meer dan 600 voertuigen telt. Vervoersmanagement Noord-Nederland richt zich op kleinschalig personenvervoer, touringcarvervoer en ambulancevervoer. Het vervoerssysteem Flexitax is het enige ongesubsidieerde deeltaxisysteem in Nederland en is bedoeld voor iedereen die in Noord-Nederland woont.
Arriva en Vervoersmanagement Noord-Nederland zullen in de toekomst nauw gaan samenwerken op het gebied van taxiwerk in openbaar vervoer aanbestedingen. Met de verkoop gaan onder andere personeel en autos over naar de nieuwe eigenaren. Arriva is er van overtuigd dat deze voorgenomen beslissing in het belang is van het personeel en de opdrachtgevers van Arriva.
Het personeel is vandaag op de hoogte gebracht van het voorgenomen besluit.