MINLNV: Regeling uitbreiding 20-km gebied Bluetongue

Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

24 oktober 2006

UITBREIDING 20-KILOMETERGEBIED ZUID-NEDERLAND BLUETONGUE

Met de onderhavige regeling wordt de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 (hierna: regeling) gewijzigd. De wijziging houdt verband met een bevestigde uitbraak van bluetongue op een bedrijf in Groesbeek. Op grond van artikel 6 van richtlijn 2000/75/EG van de Raad van de Europese Unie van 20 november 2000 tot vaststelling van specifieke bepalingen inzake de bestrijding en uitroeiing van bluetongue wordt het 20-kilometergebied Zuid-Nederland rond Groesbeek uitgebreid. Hiertoe is bijlage I bij de regeling aangepast.

MINISTERIE VAN LANDBOUW,
NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur
en Voedselkwaliteit van 24 oktober 2006, TRCJZ/2006/3330, houdende wijziging (21) van de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 in verband met een bevestigde uitbraak in Groesbeek

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

Gelet op richtlijn 2000/75/EG van de Raad van de Europese Unie van 20 november 2000 tot vaststelling van specifieke bepalingen inzake de bestrijding en uitroeiing van bluetongue (PbEG L 327), en artikel 10, eerste lid, van richtlijn 90/425 van de Raad van de Europese Unie van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224);

Gelet op de artikelen 29, 30, eerste en derde lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel I
Bijlage I bij de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 wordt vervangen door de in de bijlage bij deze regeling opgenomen Bijlage I.

Artikel II
Deze regeling wordt aan de media bekendgemaakt en treedt op 24 oktober 2006, om 16:00 uur in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Bijlage

Bijlage I

A. 20-kilometergebied Zuid-Nederland

Het 20-kilometergebied is als volgt begrensd:

1. Vanaf de Belgische grens de Noordzee volgend in noordelijke richting tot aan De Grent.
2. De Grent volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Oude Zeeweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Beeklaan volgend in zuidoostelijke richting tot aan Provincialeweg (N246).

3. Provincialeweg (N246) volgend in noordoostelijke richting tot aan Leidsevaart (N444).
4. Leidsevaart (N444) volgend in zuidoostelijke richting tot aan A44.
5. A44 volgend in noordoostelijke richting tot aan Lisserweg.
6. Lisserweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Huigsloterdijk volgend in oostelijke richting tot aan A4.

7. A4 volgend in zuidelijke richting tot aan Noordeinde.
8. Noordeinde volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Zuideinde volgend in zuidoostelijke richting tot aan Doespolderweg (N446).

9. Doespolderweg (N446) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Ofwegen volgend in zuidelijke richting overgaand in Kerkweg (N446) volgend in oostelijke richting tot aan Vierambachtsweg.

10. Vierambachtsweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Woubrugseweg overgaand in Galjoen volgend in zuidelijke richting tot aan Brigantijn.
11. Brigantijn volgend in oostelijke richting overgaand in Jeltje de Bosch Kemperstraat volgend in oostelijke richting tot aan Kalkovenweg.

12. Kalkovenweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Koperweg volgend in oostelijke richting overgaand in Churchillaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Burg Bruins Slotsingel volgend in oostelijke richting tot aan Eisenhowerlaan.
13. Eisenhowerlaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Prins Bernhardlaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Conradstraat volgend in zuidelijke richting tot aan Goudse Schouw.

14. Goudse Schouw volgend in zuidwestelijke richting tot aan N11.
15. N11 volgend in noordoostelijke richting tot aan Goudse Rijpad.
16. Goudse Rijpad volgend in zuidelijke richting overgaand in Goudse Rijweg volgend in zuidelijke richting tot aan Reijerskoop.

17. Reijerskoop volgend in westelijke richting tot kruising met Zuidwijk.
18. Zuidwijk volgend in zuidelijke richting overgaand in Randenburgseweg volgend in zuidelijke richting tot aan Nieuweweg.

19. Nieuweweg volgend in oostelijke richting overgaand in Middelburgseweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Kaagjesland volgend in oostelijke richting tot aan Reewal.

20. Reewal volgend in zuidelijke richting overgaand in Bloemendaalseweg volgend in zuidelijke richting tot aan A12/E25.

21. A12/E25 volgend in zuidwestelijke richting tot aan N454.
22. N454 volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Noord Ringdijk (N207) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Provincialeweg (N207) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Kanaaldijk (N207) volgend in oostelijke richting overgaand in Rotterdamseweg (N207) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Schielands Hoge Zeedijk volgend in noordoostelijke richting overgaand in Goejanverwelledijk volgend in noordoostelijke richting overgaand in N207 volgend in zuidoostelijke richting tot aan Provinciale Weg (N228).

23. Provinciale Weg (N228) volgend in oostelijke richting overgaand in Provincialeweg West volgend in oostelijke richting overgaand in Hoogstraat (N228) volgend in oostelijke richting overgaand in Provincialeweg Oost (N228) volgend in oostelijke richting overgaand in Provincialeweg (N228) volgend in oostelijke richting overgaand in Goudsestraatweg (N228) volgend in oostelijke richting overgaand in Utrechtsestraatweg volgend in oostelijke richting overgaand in Witteskop volgend in noordoostelijke richting tot aan M.A. Reinaldaweg (N204).

24. M.A. Reinaldaweg (N204) volgend in zuidelijke richting overgaand in M.A. Reinaldaweg (N210) volgend in zuidelijke richting tot aan S.L. van Alterenlaan.
25. S.L. van Alterenlaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Veldensteinlaan volgend in zuidwestelijke richting overgaand in S.L. van Alterenlaan volgend in zuidoostelijke richting tot aan de Lek.

26. Lek volgend in zuidwestelijke richting tot aan Lekdijk.
27. Lekdijk volgende in oostelijke richting overgaand in Zouwendijk volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Kerkstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Gorinchemsedijk volgend in zuidelijke richting overgaand in Bazeldijk volgend in zuidelijke richting overgaand in Stationsweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Schotsdeuren volgend in zuidelijke richting overgaand in Dam volgend in zuidwestelijke richting tot aan Rietveld.

28. Rietveld volgend in zuidoostelijke richting tot aan De Linge.
29. De Linge overstekend naar Spijkse Kweldijk.

30. Spijkse Kweldijk volgend in zuidelijke richting overgaand in Spijkse Steeg volgend in zuidelijke richting tot aan A15/E30.

31. A15/E30 volgend in oostelijke richting tot aan A2/E25.
32. A2/E25 volgend in zuidelijk richting tot aan Graafsebaan.
33. Graafsebaan volgend in oostelijke richting overgaand in Berlicumseweg volgend in zuidelijke richting tot aan de A59.

34. A59 volgend in oostelijke richting tot aan Coppensdijk.
35. Coppensdijk volgend in zuidelijke richting tot aan Nieuwekampen.
36. Nieuwekampen volgend in noordoostelijke richting overgaand tot aan Van Rijckelvoorseweg.

37. Van Rijckelvoorseweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Brugstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Lindelaan volgend in oostelijke richting tot aan Vinkelsestraat.

38. Vinkelsestraat volgend in oostelijke richting overgaand in Huis Deelen volgend in zuidoostelijke richting tot aan Loosbroeksestraat.

39. Loosbroeksestraat volgend in noordelijke richting overgaand in Aardenbaan volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Langestraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Molendellen volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Achter de Berg, volgend in noordoostelijke richting overgaand in achterstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Brandsestraat volgend in oostelijke richting overgaand in Delst volgend in oostelijke richting tot aan de A50.

40. De A50 volgend in noordelijke richting overgaand in Rondweg (N50) volgend in noordelijke richting tot aan Bosschebaan (N324).

41. Bosschebaan (N324) volgend in oostelijke richting tot aan Schutsboomstraat.
42. Schutsboomstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Runstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Aalstvoortseweg volgend in noordelijke richting tot aan A50/E31.

43. A50/E31 volgend in noordoostelijke richting tot aan A12/E35.
44. A12/E35 volgend in oostelijke richting tot aan Koningsweg (N310)
45. Koningsweg (N310) volgend in noordelijke richting tot aan Otterloseweg (N310)
46. Otterloseweg (N310) volgend in westelijke richting overgaand in Harderwijkerweg (N310) in noordwestelijke richting overgaand in Arnhemseweg (N310) in noordelijke richting overgaand in Harskamperweg (N310) tot aan Apeldoornseweg (N304)
47. Apeldoornseweg (N304) volgend in oostnoordelijke richting overgaand in Otterloseweg (N304) in noordoostelijke richting tot aan A1.

48. A1/E30 volgend in oostelijke richting tot aan Siemelinksweg.
49. Siemelinksweg volgend in noordelijke richting overgaand in Zweedsestraat volgend in noordelijke richting tot aan Holterweg (N344).

50. Holterweg (N344) volgend in oostelijke richting overgaand in Deventerweg (N344) volgend in oostelijke richting overgaand in Dorpsstraat (N344) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Oranjestraat volgend in zuidoostelijke richting tot aan Rijssenseweg (N350).

51. Rijssenseweg (N350) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Holterstraatweg (N350) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Reggesingel (N350) volgend in noordoostelijke richting tot aan Haarstraat.

52. Haarstraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Hogepad volgend in zuidoostelijke richting tot aan Oranjestraat (N752)

53. Oranjetsraat (N572) volgend in zuidelijke richting overgaand in Verlengede Oranjestraat (N572) volgend in zuidelijke richting overgaand in Markeloseweg (N752) volgend in zuidelijke richting overgaand in Sijssenseweg (N572) volgend in zuidelijke richting tot aan A1/E31.

54. A1/E31 volgend in oostelijke richting tot aan Almelosestraat (N741).
55. Almelosestraat (N741) volgend in zuidoostelijke richting tot aan Rondweg Delden (N346).

56. Rondweg Delden (N346) volgend in oostelijke richting tot aan A35.
57. A35 volgend in zuidoostelijke richting tot aan Haaksbergerstraat (N18).
58. Haaksbergerstraat (N18) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Enschedestraat (N18) volgend in zuidwestelijke richting tot aan Buurserstraat.
59. Buurserstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Haaksbergerweg volgend in oostelijke richting overgaand in Alsteedseweg volgend in oostelijke richting tot aan de Duitse grens.

60. De Duitse grens volgend in zuidelijke richting tot aan Belgische grens.
61. Belgische grens volgend in noord-noordwestelijke richting tot aan de Noordzee.