Datum: 24 oktober 2006

Oegstgeest Doorrijden na aanrijding De politie is op zoek naar de bestuurder van een grijze auto die op dinsdag 24 oktober, rond 12.40 uur, op de kruising van de Leidsestraatweg met de Terweeweg een bromfietsster heeft aangereden. De bromfietsster reed over het fietspad van de Leidstraat, komende uit de richting van de Warmonderweg. Ter hoogte van de T-kruising sloeg een uit tegenovergestelde richting komende automobilist linksaf. De bromfietsster en de auto botsten waardoor de vrouw ten val kwam. De vrouw, een 51 jarige Katwijkse, raakte bezeerd aan haar rug en is naar het LUMC gebracht. De automobilist van de grijze auto heeft de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn of haar identiteit kenbaar te maken of zich te bekommeren om de gewonde vrouw. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de bestuur(st)der.

Leiden Fietsster gevallen Een 70 jarige fietsster uit Voorschoten is op dinsdag 24 oktober, rond 12.00 uur, op de Voorschoterweg gevallen nadat zij een tractor met versnipperaar had geraakt. De tractor met versnipperaar stond aan de kant van de weg en was buiten werking. De vrouw raakte de tractor waarna zij begon te slingeren en uiteindelijk viel. Het personeel van twee ambulances heeft medische hulp verleend aan het slachtoffer. De vrouw is uiteindelijk naar het LUMC gebracht.

Leiden Bromfietser onderuit Een 46 jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk is op dinsdag 24 oktober, rond 07.45 uur, gevallen op het Baljuwpad te Leiden. Hij reed met zijn scooter over het pad toen hij onderuit ging, vermoedelijk door een nat wegdek. De man was in eerste instantie niet aanspreekbaar, maar kwam later weer bij kennis. Het slachtoffer is naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Leiden Hert weer naar eigen leefomgeving gebracht De politie kreeg op dinsdagochtend 24 oktober de melding dat er een hert op de Plesmanlaan in Leiden liep. Agenten zijn spoedig ter plaatse gegaan en kregen inmiddels door dat het dier zich verplaatst had naar de sportvelden van de universiteit. Ondertussen werd er een dierenarts bereid gevonden om ter plaatse te komen met verdovingsmiddelen. Het hert werd gevonden en werd met de verdovingspijl buiten bewust zijn gebracht. Nadat duidelijk werd dat het Leidse Hout geen hert miste en het dus om een wild hert moest gaan is het met toestemming van de beheerder van de Amsterdamse Waterleiding Duinen weer teruggebracht naar zijn eigen leefomgeving.

Leiden Hennepkwekerij ontmanteld Tijdens een hennepdag, waarbij de politie diverse tips over locaties van mogelijke hennepkwekerijen nagaat, is een hennepkwekerij aan de Kapteynstraat ontmanteld. In het pand werden 405 hennepplanten aangetroffen verdeeld over meerdere kamers. De stroom bleek illegaal afgetapt te zijn. Op last van de Officier van Justitie zijn de aangetroffen plantjes en de benodigdheden voor het verbouwen van hennep in beslaggenomen en vernietigd door een daarin gespecialiseerd bedrijf. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden, het onderzoek wordt voort gezet.

Leiden Getuigen van beroving gezocht

De politie is op zoek naar twee meisje op een fiets, mogelijke getuigen van een beroving op de Plantage. De meisjes reden voorbij op het moment dat een 17 jarige Leidenaar zaterdag 21 oktober omstreeks 18.45 uur werd beroofd van zijn snorfiets. De Leidenaar stond samen met een vriend te wachten bij de verkeerslichten op de Plantage om de Hoge Rijndijk op te rijden toen zij werden aangesproken door twee jongens. De bestuurder kreeg een vuistslag waarna hij en de vriend van de snorfiets werden getrokken. De berovers zijn vervolgens op de snorfiets gestapt en weggereden in de richting van de Zijlsingel. De politie verzoekt de meisjes contact op te nemen met de recherche in Leiden via telefoonnummer 0900 - 88444.

Leiden Aanhoudingen na winkeldiefstal

De politie heeft dinsdagmiddag 24 oktober twee vrouwen van 21 en 34 jaar uit Amsterdam aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Surveillerende agenten kregen de melding dat er was gestolen in een parfumerie aan de Haarlemmerstraat. Het signalement van de daders werd gegeven. De twee verdachten werden nog in deze straat aangesproken. Een van hen ging er al snel rennend vandoor. Een agent is de vrouw, de 21 jarige verdachte, achterna gerend. Beide vrouwen werden overgebracht naar het bureau. De vrouwen bleken in het bezit te zijn van drie geprepareerde tassen. In twee van de tassen werden in totaal zeven kinderkledingstukken met nog de alarmlabels en kaartjes van een kledingzaak aangetroffen.

Moordrecht/Nieuwerkerk a/d IJssel Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdagmorgen, 24 oktober, na klachten en op verzoek van bewoners snelheidscontroles gehouden op de Middelweg in Moordrecht en op de Ringvaartlaan en de Prins Alexanderlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. Er werden drie overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u op de Middelweg. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 50 km/u. Naast deze drie bekeuringen werd ook een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

--- einde berichten ---
---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --