Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Website Portretten van Welzijnswerkers

Kleurrijk welzijn in beeld
De nieuwe website http://www.kleurrijkwelzijn.nl portretteert 16 welzijnswerkers die vertellen over hun passie voor het vakgebied. Oude rotten in het vak én vertegenwoordigers van de nieuwe generatie professionals: allemaal werken ze aan leefbaarheid en sociale samenhang in multiculturele wijken en buurten. De website is een inspiratiebron voor iedereen die welzijn in een kleurrijke leefomgeving van belang vindt. En 'als je denkt dat je te klein bent om invloed uit te oefenen, dan heb je nog nooit met een mug in de kamer geslapen', is in een van de interviews te lezen.

Maar liefst 40.000 mensen werken in Nederland in de welzijnssector. Dynamisch werk waarin welzijnswerkers mensen in een soms kwetsbare positie vooruit willen helpen. Inspirerend werk, met valkuilen en successen. De geportretteerden beantwoorden vragen als Hoe werk je aan sociale samenhang? Hoe ga je om met spanningen in groepswerk? En: Hoe blijf je fris binnen je organisatie? Ook geven zij hun visie op welzijnswerk van de toekomst. 'Het gaat om idealisme met ondernemerschap. Met idealisme alleen verbeter je de wereld niet.'

Deze website is gemaakt in het kader van De Multiculturele Buurt, een project van het Oranje Fonds, met inhoudelijke ondersteuning van NIZW Sociaal Beleid. Het project heeft als doel om het welzijnswerk te stimuleren en te ondersteunen bij het werken in een multiculturele context.

Noot voor de redactie (