Provincie Overijssel

Bouwimpuls: subsidie voor vijf woningbouwprojecten

Om de woningbouw een impuls te geven stelt het College van Gedeputeerde Staten subsidies beschikbaar aan vijf projecten.
* In Dinkelland dragen GS ⬠150.000,-- bij aan de bouw van 37 zorgwoningen voor verstandelijk gehandicapten aan de Brinkstraat/Potmaten in het centrum van Denekamp. De subsidie wordt gebruikt voor een duurzame en innovatieve energievoorziening.

* In de gemeente Hengelo gaat het om een bijdrage van ⬠150.000,-- voor de restauratie en verbouw van een karakteristiek industrieel bedrijfscomplex De Weverij tot zeven units voor wonen en werken.
* De gemeente Staphorst ontvangt ⬠150.000,-- voor een atrium en verbindingsgang van zorgcomplex de Berghorst. Hier komen 53 huurwoningen voor ouderen en een gemeenschappelijke ruimte.

Naast de uitvoeringssubsidies stelt de provincie ook twee subsidies beschikbaar voor (haalbaarheids)onderzoeken voor woningbouwprojecten:


* De Vereniging Mens en Milieuvriendelijk wonen trapjeswoningen ontvangt een bijdrage van ⬠9.050,--. De vereniging wil een mens- en milieuvriendelijke buurt in de wijk Holtenbroek realiseren. In 2005 is door een aantal buurtbewoners, in het kader van de herstructurering van Holtenbroek, het initiatief hiertoe genomen.
* De gemeente Enschede krijgt ⬠10.000,-- voor een onderzoek naar de mogelijkheden om in de wijk Boddenkamp, onderdeel van Stadsdreef, een mengvorm van centrum-stedelijk en stedelijk compact wonen (inclusief werken aan huis) mogelijk te maken. Naar verwachting worden ruim 400 woningen in het gebied gebouwd.

De subsidies worden verstrekt in het kader van de regeling Bouwimpuls. Deze regeling is bedoeld om de uitvoering van woningbouw in Overijssel te stimuleren en dan vooral projecten die bedoeld zijn voor de huisvesting van ouderen en starters. Voor maart 2007 kunnen weer nieuwe aanvragen voor subsidie worden ingediend.