Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 24 oktober 2006

Automobilist aangehouden na opgeven valse naam

BREDA: Dinsdagmorgen is aan de Copernicusstraat een 28-jarige inwoner van Breda aangehouden. Agenten zagen de man rond 05:30 uur rijden in een onverzekerde auto. Toen agenten hem naar zijn persoonsgegevens vroegen gaf hij een valse naam op. Om de ware identiteit te achterhalen nam de politie de Bredanaar en zijn auto mee naar het bureau. Het voertuig is gestald op het bureau. Na verhoor is de man met een bekeuring voor onverzekerd rijden en opgeven valse naam heengezonden. Zijn personenauto krijgt hij terug nadat hij heeft aangetoond dat voor de personenauto een geldige verzekering is afgesloten.

Politie houdt drie verdachten aan na routinecontrole

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagavond een 16-jarige inwoner van Etten-Leur, een 19-jarige inwoner van Zundert en een 26-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. Rond 17:45 uur wilden agenten de auto waarin het drietal zat aan de Grauwe Polder onderwerpen aan een routine controle. De 26-jarige bestuurder voldeed daarbij aan het stopteken dat hem werd gegeven, maar kwam erg geemotioneerd zijn auto uit. Direct begon hij de agenten te beledigen, waarop hij werd aangehouden. De Etten-Leurenaar verzette zich daarbij hevig en kreeg daarbij hulp van de twee andere inzittenden. De agenten waarschuwden de mannen, die de politiemensen bedreigden en beledigden, met het gebruik van pepperspray. Het tweetal koos eieren voor zijn geld, stapten in de auto en reden weg. Na telefonisch contact meldden zij zich korte tijd later op het bureau, waar zij zijn aangehouden. Het drietal is in verzekering gestel.

Politie controleert snelheid ruim 5400 automobilisten: 664 overtredingen

BREDA/WERNHOUT: De politie heeft maandag ruim 2000 automobilisten gecontroleerd op naleving van de maximum toegestane snelheid. Ruim 300 bestuurders reden te hard en krijgen binnenkort per post een bekeuring thuisgestuurd.

Aan de Grote Heistraat in Wernhout reden 152 automobilisten voorbij de radarpost. Van hen reden er maar liefst 89 harder dan de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u. 1941 voertuigen werden gecontroleerd aan de Fellenoordstraat in Breda. De hoogst gemeten snelheid bedroeg daar 85 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Het aantal overtreders bedroeg er 210.

PRINSENBEEK: Aan de Schutsestraat heeft de politie dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Van de 1123 automobilisten reden er 177 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Dinsdagmorgen stond de radarpost opgesteld aan de Graaf Engelbertlaan. 2343 automobilisten passeerden de snelheidsmeter. 188 van hen reden te hard. De maximum snelheid bedraagt ter plaatse 70 km/u. De hoogste score bedroeg 114 km/u.

Auteur: Henk Snepvangers