Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 24 oktober 2006

Zaanstreek-Waterland, 24-10-2006

Met onder meer: bromfietser door ruit, glazenwasser valt van ladder en drankrijders

Verdachte mishandeling 12-jarige jongen aangehouden.

Zaandam, maandag 23 oktober 2006.

De politie heeft maandagochtend een 15-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van een 12-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd op zondagmiddag 15 oktober op de Rozengracht mishandeld. Het jongetje zat achter op de fiets bij zijn vriendje richting het centrum. Vanaf de Houtveldtunnel werden zij gevolgd door de latere belager. Deze vroeg vanaf zijn fiets om geld. Achter de C&A werden de jongens gedwongen te stoppen en hun geld af te staan. Het twaalfjarige slachtoffer zou hierbij bij de keel zijn gegrepen, in het gezicht zijn geslagen en onderuit zijn geschopt. Door de val is er bij de jongen zwaar armletsel ontstaan. In het ziekenhuis werden diverse fracturen in de arm geconstateerd. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. Hij wordt in de loop van de week voorgeleid bij de rechter commissaris.

Bromfietser door ruit

Zaandam, maandag 24 oktober 2006, 14:30 uur.

Een 48-jarige man uit Zaandam reed op het Blooksven met zijn bromfiets tegen een geparkeerde auto en raakte daarbij gewond. De man vertelde dat hij nadat hij door een kuil was gereden, de macht over het stuur had verloren en met zijn hoofd door het achterruit van de auto was gegaan. De ambulance heeft het slachtoffer met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Man vast na mishandeling kind

Landsmeer, maandag 23 oktober 2006, 14:30 uur.

De politie heeft een 40-jarige bewoner van de Riethalmweg aangehouden als verdachte van mishandeling en bedreiging. De man zou een 11-jarige jongen uit de buurt meerdere malen tegen zijn rug hebben getrapt en later diens moeder met een mes hebben bedreigd. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zal aan de hand van de aangifte, verklaringen van getuigen en verdachte trachten te achterhalen wat er precies is gebeurd en daarvan proces-verbaal opmaken.

Gestolen fiets

Zaandam, maandag 23 oktober 2006, 15:42 uur.

Een 30-jarige man uit Oostzaan is door de politie op de Nicolaasstraat aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. In verhoor beweerde de man dat hij de fiets van een plaatsgenoot had geleend. De verdachte mocht na verhoor naar huis zonder fiets want die werd in beslag genomen. Degene die de fiets had uitgeleend is uitgenodigd voor verhoor.

Woninginbraak

Zaandam, maandag 23 oktober 2006, 20:58 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de J. Kruijverstraat waarbij men is binnengekomen door de achterdeur open te breken. Eenmaal binnen werden nagenoeg alle ruimten doorzocht en kasten overhoop gehaald. Eén van de buren heeft rond twee uur in de middag een geluid gehoord dat achteraf vermoedelijk het openbreken van de deur is geweest. Forensische Opspring stelt een sporenonderzoek in.

Schreeuwende man

Zaandam, dinsdag 24 oktober, 04:09 uur.

De politie heeft naar aanleiding van klachten van geluidsoverlast op de Schoolmeesterstraat een 69-jarige bewoner aangehouden. De radio stond voluit en de man probeerde daarbovenuit te schreeuwen. Omdat de man in de war was werd een hulpverleningsinstantie voor hem gebeld. De Zaandammer werd naar huis gebracht met de toezegging dat hij huisbezoek krijgt van een hulpverlener.

Glazenwasser valt van ladder

Zaandam, dinsdag 24 oktober 2006, 09:57 uur.

een 29-jarige glazenwasser uit Zaandam is op de Syltpier van ongeveer zeven meter hoogte van zijn ladder gevallen. De traumahelikopter kwam ter plaatse en de man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Familieleden van het slachtoffer deelden later mee dat hij met een schedelbreuk en een gebroken ruggenwervel is opgenomen.

Drankrijders

Zaandam, maandag 23 oktober 2006.

De politie heeft op de H. Gerhardstraat een 40-jarige automobiliste uit Zaandam aangehouden wegens rijden met drank op. Bij de blaasproef bleek dat de vrouw 0,6 promille ophad. Zij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uren heengezonden. Op de Dr. H.G. Scholtenstraat trof de politie een 46-jarige bestuurder uit Koog aan de Zaan. Hij had meer dan tweemaal de toegestane hoeveelheid geblazen en kreeg een rijverbod van drie uren. Het rijbewijs van een 62-jarige vrouw uit Westzaan werd ingevorderd omdat zij en haar auto over de Dr. Jan Mulderstraat in Zaandijk reed terwijl zij meer dan drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Zij kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van zeven uren. Agenten hebben op de Boeg in Zaandam een 22-jarige beginnend bestuurder uit Zaandam aangehouden. De man was er eerder bij het zien van de politieauto vandoor gegaan. Na enige tijd zagen de agenten de auto weer rijden en konden de bestuurder alsnog aanhouden. Hij werd na verhoor met een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal heengezonden.

Diefstallen

Oostzaan,

Afgelopen weekeinde zijn er uit drie garages in Landsmeer één of meerdere fietsen weggenomen en uit één garage een hoeveelheid drank. Het betreft woningen met aan het einde van de achtertuinen een blok aanééngeschakelde garages. De daders klimmen of over de schuttingen van de hoekwoningen of over de garages heen. Men loopt vervolgens met de buit via de kanteldeur van de garage naar buiten. De politie adviseert de toegangsdeur naar de garage aan de tuinzijde af te sluiten en bij onraad of verdachte omstandigheden direct te bellen met 0900-8844.