Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Stichting Transparantie Vastgoedfondsen installeert onafhankelijk Bestuur

Amsterdam, oktober 2006 - De Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV) heeft een nieuw Bestuur bestaande uit drie onafhankelijke personen: Drs. Robert Weisz, Mr. Henk Knuvers en Peter Krom RA. Initiatiefnemers Huib Boissevain, directeur Annexum Invest en Patrick van Harderwijk, directeur Westplan Investors, die deze functie op interim basis vervulden, zullen zich terugtrekken. De drie nieuwe bestuurders beschikken over veel ervaring in de vastgoedbranche en hebben grote expertise op het gebied van wet- en regelgeving. De Stichting richt zich op de snel groeiende sector van besloten vastgoedfondsen. Het Bestuur gaat zich onder meer bezighouden met het verhogen van de transparantie van prospectussen, het opstellen van een gedragscode en het invoeren van een leeswijzer. Ook de professionalisering van de sector zal een belangrijk speerpunt zijn.

Drs. Robert M. Weisz (1950) studeerde economie en accountancy aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij is partner/directeur van Timevest BV. Hij is gasthoogleraar Vastgoedbeleggingen en -financiering aan de TU te Eindhoven en als docent verbonden aan de Amsterdam School of Real Estate. .
Mr. Henk C. Knuvers (1946) is fiscaal jurist. Hij is van 1977 tot 2002 werkzaam geweest als partner bij Arthur Andersen. Sinds 2002 is hij eigenaar/directeur van Trustkantoor Nieuwenhuis Services BV
Peter K.H. Krom RA (1942) was vele jaren managing partner Amsterdam office bij Arthur Andersen. Op dit moment is hij actief als financieel deskundige. Hij is betrokken bij diverse arbitrage zaken voor de ondernemerskamer.

Begin november kunnen alle aanbieders van besloten vastgoedfondsen zich aanmelden bij de Stichting Transparantie Vastgoedfondsen en de opgestelde gedragscode ondertekenen. Deze gedragscode houdt in dat de aanbieders hun prospectussen laten toetsen door de STV, volgens vooraf vastgestelde normen. De uitkomsten van deze toetsing worden openbaar gemaakt. Bovendien vormt een duidelijke leeswijzer een verplicht onderdeel van het prospectus, hetgeen de vergelijkbaarheid van de diverse producten verbetert.