Gemeente Meerssen


Persbericht van dinsdag 24 oktober 2006

In verband met naderend afscheid Bert Cortenraad in 2007 Meerssen maakt opvolger gemeentesecretaris bekend

Op 1 augustus 2007 zal gemeentesecretaris Bert Cortenraad vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd afscheid nemen van de gemeente Meerssen. De heer Cortenraad is dan 43 jaar in overheidsdienst en 25 jaar gemeentesecretaris van de gemeente Meerssen.

Ereburger
Als gemeentesecretaris geeft hij leiding aan de ambtelijke organisatie en fungeert hij tevens als adviseur van het college van B&W. Vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten voor de gemeente Meerssen en de gemeentelijke organisatie werd de heer Bert Cortenraad in 2004 bij gelegenheid van zijn 40-jarig ambtsjubilieum benoemd tot Ereburger van de gemeente Meerssen.

Procedure
Om de overgang naar een nieuwe gemeentesecretaris naadloos te laten verlopen, heeft het college van burgemeester en wethouders in april van dit jaar werving en selectie gestart voor een opvolger van de gemeentesecretaris.

Opvolger gemeentesecretaris
Uit de sollicitanten is uiteindelijk een persoon overgebleven die is benoemd als
opvolger van Bert Cortenraad: de heer Jacques Eurlings (45) uit Bunde.

Jacques Eurlings heeft ruime ervaring in overheidsland. Zo werkte hij ruim 10 jaar voor het ministerie van VROM. Inmiddels werkt hij al 14 jaar voor de gemeente Sittard-Geleen. Hier vervulde hij onder andere de functies van Projectmanager Centrumplan Geleen, hoofd van de afdeling Kaders & Programma's en hoofd van de afdeling Projecten.

Overdracht
De heer Eurlings start per 1 februari 2007 bij de gemeente Meerssen als algemeen directeur. Vanaf dat moment is hij eindverantwoordelijk voor de ambtelijke organisatie en het personeel. De heer Cortenraad zal hem inwerken in de secretarisfunctie.