Gemeente Winterswijk


Nog voor eind dit jaar duidelijkheid over gemeentekantoor

20-10-2006

Winterswijk - Voor het eind van dit jaar is bekend of de huidige plannen voor de bouw van het gemeentekantoor aan de Stationsstraat doorgaan. De voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft zich in de zitting van 19 oktober niet uitgesproken over het verzoek tot opheffing van de schorsing van de bouw. In plaats daarvan heeft de Raad van State na een korte schorsing de datum vastgelegd voor de bodemprocedure.

Deze zitting vindt op 14 november aanstaande al plaats, in plaats van in april of mei 2007. Voordeel voor alle partijen is dat er nu op korte termijn definitief duidelijkheid is over de bouwvergunning voor het gemeentekantoor. De uitspraak is nog voor de kerst. Bij een negatieve uitspraak moet het college opnieuw beslissen over de plannen. Bij een positieve uitspraak kan gestart worden met de bouw. Dat gebeurt dan zo snel mogelijk na de uitspraak.

Korte geschiedenis
De eigenaren van tankstation/taxibedrijf Mennink-Veldboom, eigenaren van de grond naast de bouwlocatie, maakten bezwaar tegen de bouwvergunning. De rechtbank Zutphen verklaarde het beroep tegen de bouwvergunning in juni van dit jaar gegrond. De gemeente besloot daarop een voorlopige voorziening bij de Raad van State aan te vragen om de opgelegde schorsing van de bouw te beëindigen. In plaats van een uitspraak, besloot de Raad van State de bodemprocedure eerder te starten. Dit is een procedure waarin de definitieve beslissing over een geschil wordt bepaald.