Gemeente Zaltbommel


Persbericht

23-10-2006
Verbeterde bijdrage kinderopvang Zaltbommel

Onderkop

Verbeterde bijdrage kinderopvang Zaltbommel

Het College van B&W van de gemeente Zaltbommel heeft besloten voortaan maandelijks de tegemoetkoming in de werkgeversbijdrage voor kinderopvang uit te betalen. Met het maandelijkse voorschot kan beter ingespeeld worden op wijzigingen in de kinderopvang en moet voorkomen worden dat bij de jaarafrekening geld terugbetaald moet worden.

Doelgroepen
De gemeente verstrekt aan bijzondere doelgroepen een werkgeversbijdrage voor kinderopvang. Onder deze doelgroepen horen onder andere ouders die een verplichte inburgeringscursus of reĂŻntegratietraject volgen of ouders jonger dan 18 jaar met een uitkering die een opleiding volgen. De doelgroepen aan wie de gemeente een tegemoetkoming uitkeert zijn omschreven in de Wet Kinderopvang die
1 januari 2005 van kracht is geworden.

Maandelijkse vergoeding
Door per maand de kinderopvang te vergoeden, kan sneller ingespeeld worden op een gewijzigde situatie van ouders die in aanmerking komen voor een tegemoetkoming. De tegemoetkoming wordt bepaald aan de hand van een voorschot op de maandfactuur. Het college wil hiermee bereiken dat ouders bij de jaarafrekening geen geld terug moeten betalen aan de gemeente.

Maasdriel
Gemeente Maasdriel kent al langer de maandelijkse vergoeding in de tegemoetkoming in de kinderopvang. Bij de Sociale Dienst Bommelerwaard, die officieel per 1 januari 2007 van kracht is, wordt met dit besluit van het college van Zaltbommel geen onderscheid gemaakt in de wijze van het uitbetalen van de tegemoetkoming.