Gemeente Zaltbommel


Persbericht

23-10-2006
Geplande horeca Waalkade vervalt

Onderkop

Geplande horeca Waalkade vervalt

In november 2004 heeft het college van B&W van de gemeente Zaltbommel besloten het pand aan de Waalkade 4 in Zaltbommel te verkopen. Aanleiding van de verkoop was het plan tot het ontwikkelen van een horecavoorziening en appartementen op deze locatie. In het nieuwe plan voor het pand aan de Waalkade is de horecavoorziening komen te vervallen.

Het college ziet af van het plan om een tweede horecavoorziening aan de Waalkade te realiseren. De oppervlakte van de begane grond blijkt te klein te zijn voor een goede horecavoorziening. Ook is het, sinds de aanwijzing van het pand als gemeentelijk monument, niet mogelijk een horecavoorziening én appartementen te realiseren in het gebouw.

Nieuw plan
Samen met Bouwgroep Moonen uit 's Hertogenbosch is een nieuw plan voor het pand aan de Waalkade in Zaltbommel opgesteld. De plannen voor de appartementen in het gebouw blijven grotendeels ongewijzigd. Alleen het appartement op de 1e verdieping zal door de wijziging groter worden. In het nieuwe plan komen er in het complex van vier bouwlagen twee appartementen met ieder twee etages. Op 10 november 2006 wordt de gemeenteraad over het nieuwe plan voor het pand aan de Waalkade geïnformeerd.