Uniek programma Malmberg Digitale toetsen voor basisonderwijs

Malmberg uitgeverij b.v.

Malmberg biedt uniek programma:

Digitale toetsen voor het basisonderwijs

Dat Malmberg voorop loopt in de wereld van leermiddelen bewijst de educatieve uitgeverij ook nu weer. Als enige uitgeverij biedt Malmberg digitale toetsen voor het basisonderwijs. Het unieke programma kreeg onlangs een uitstekende recensie met als conclusie: 'Digitale toetsen is een geweldig programma'.

Vernieuwende inzichten en een praktische kijk op onderwijs: dat zijn de uitgangspunten bij het ontwikkelen van nieuwe leermiddelen door Malmberg. Met de digitale toetsen voor het basisonderwijs hoeven leerkrachten van groep drie tot en met acht niet meer handmatig na te kijken en te registreren. Bovendien geeft het programma automatisch vervolgadvies voor elk kind afzonderlijk.

Digitale toetsen. De voordelen op een rij:

- Niet meer handmatig nakijken, dus tijdwinst;

- Alle resultaten direct en overzichtelijk bekend;

- Automatisch resultatenoverzicht per kind en/of groep;
- Automatisch advies per kind voor herhaling en verrijking.

Hoe werkt het?
De digitale toetsen werken heel eenvoudig. De leerlingen maken de toets op de computer. De leerkracht hoeft vervolgens niet meer na te kijken: de resultaten zijn direct bekend. Bovendien genereert het toetsprogramma automatisch een handig resultatenoverzicht per kind, maar ook per groep. Voor de periode na de toets verwijst het programma per kind naar de gewenste herhaling of verrijking: een advies op maat.

Voor wie?
De digitale toetsen zijn sinds een jaar beschikbaar voor de rekenmethodes Pluspunt en De wereld in getallen en voor de leesmethode Goed Gelezen. Scholen kunnen zelf kiezen: de toets op papier of op de computer. De digitale toetsen zijn identiek aan de papieren versie uit de toetsboeken van de desbetreffende methode. Zowel leerkrachten als kinderen zijn enthousiast: 'Het bespaart veel tijd' en 'De kinderen vinden het erg leuk om de toets op de computer te maken' zijn veelgehoorde reacties.