Dienstenbond CNV

Perikelen Achmea en nieuwe CAO
24-10-2006

Op 20 oktober 2006 is met Achmea gesproken over diverse ontwikkelingen, zoals de Zorg en IT, maar ook over de nieuwe CAO.

Door een interview in de NRC met Jeroen van Breda Vrieseman van de divisie Zorg is het hele mediacircus vorig weekend en begin vorige week over Achmea heengevallen. Er werd gemeld dat er een derde van de banen bij Achmea zouden verdwijnen. Dat is absoluut niet zo. Bij de Zorg zullen er 600 uitzendkrachten verdwijnen, omdat de werkzaamheden ontstaan door het invoeren van de nieuwe basisverzekering zullen verdwijnen. Maar dat was ingecalculeerd. Daarnaast zullen er de komende jaren ook nog geleidelijk banen verdwijnen in verband met efficiency.

Wij hebben aangegeven dat naar onze mening er ongelukkig gecommuniceerd is.

Los daarvan hebben wij onze zorg geuit over veranderende cultuur bij de divisie Zorg. Medewerkers zijn niet tevreden en angstig. Binnenkort zullen wij hierover een gesprek hebben met van Breda Vrieseman. Wij houden u op de hoogte.

In het najaar wordt door Achmea nagedacht over de toekomst van haar IT. Het is nog onduidelijk wat besloten zal gaan worden. De verwachting is dat daar begin volgend jaar meer duidelijkheid over zal komen. Wel is het nadrukkelijk de bedoeling volgens Achmea om de medewerkers daar bij te betrekken.

Volgend jaar zal er een nieuwe CAO moeten zijn voor de hele Achmea-populatie. Wij hebben aangegeven een innovatieve CAO te willen. Daarbij zullen wij natuurlijk de huidige arbeidsvoorwaarden niet vergeten.

CNV Dienstenbond heeft aangegeven in ieder geval over levensfasegericht personeelsbeleid te willen praten. Met levensfasegericht personeelsbeleid wordt bedoeld beleid dat zich richt op de duurzame en optimale inzetbaarheid van alle medewerkers binnen een organisatie door rekening te houden met hun actuele levensfase en de daarbij behorende specifieke kenmerken en behoeften.

De volgende levensfasen worden onderscheiden voor werkenden:
* de jonge starter, iemand die net begint;
* de spitsuur van het leven, iemand die samen met de partner werkt en een druk gezinsleven heeft;

* stabilisatie, iemand die zijn weg gevonden heeft, zowel in het werk als privé

* de deskundige senior, iemand op leeftijd, die met ervaring het werk doet;

* de oudere medewerker, die vlak tegen zijn pensioen aan zit, maar nog wel er toe wil doen op het werk.

U zult zelf ook merken dat u en uw collegas verschillende behoeften aan arbeidsvoorwaarden hebben en dat in 9 van de 10 gevallen afhankelijk is van uw levensfase. Reden voor ons om aandacht aan dit onderwerp te willen besteden.

Voor u en uw collegas is zulk beleid voordelig om de volgende redenen:
1. de mogelijkheid om u te blijven ontwikkelen en daardoor een waardevolle kracht binnen de organisatie te blijven;
2. de mogelijkheid om werk en privé beter te kunnen combineren en daardoor gemotiveerd aan het werk te blijven;
3. het bespreken van het zo optimaal mogelijk functioneren in iedere levensfase;

4. de mogelijkheid voor u om zelf uw ideeën naar voren te brengen voor nieuwe taken of functies;

5. gebruik te kunnen maken van scholing, afgestemd op de levensfase;
6. de beeldvorming van de oudere medewerker zal positiever worden. U wordt als u ouder bent gezien als deskundig en niet als een lastpak, waar men zo snel als mogelijk van af wil.

Ook Achmea heeft redenen om dit beleid te omarmen zoals motivatie, inzetbaarheid, voorkoming ziekteverzuim, vergroten van arbeidstevredenheid en flexibiliteit. Daarom wil zij ook aandacht in de nieuwe CAO aan dit onderwerp schenken.

U zult daar in de loop van de tijd meer over horen.

Plezier in werk is het thema van het CNV voor de komende jaren. In al onze uitingen zult u daar mee geconfronteerd worden. Immers het is voor u leuker werken als u en uw collegas plezier in hun werk hebben. Naast het feit dat wij hiervoor cursussen aanbieden aan u en uw manager en aan OR-en willen wij ook afspraken maken in de CAO. In het najaar komen wij daar nadrukkelijk bij u op terug. Want voor ons is het belangrijk dat wij daarover afspraken maken waar u echt wat aan heeft en wat uw plezier in werk zal verhogen. U hoort nog van ons.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga(i.wiersinga@cnvdibo.nl)