Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zuiderpark: er kan gespeeld worden!

De spectaculaire klimtoestellen op het Avontureneiland waren bij veel kinderen favoriet (foto: fotopersbureau Cor Vos). Niets te doen in de herfstvakantie? Bezoek dan het Avontureneiland in het Zuiderpark.

Het eiland met geweldige speelmogelijkheden ligt ter hoogte van Ahoy aan de noordzijde van het park.Het is nog niet helemaal klaar, maar er valt al genoeg te spelen.

Dat ontdekten 350 kinderen van zes basisscholen uit Charlois en Feijenoord op woensdag 18 oktober.

Na een toespraak van wethouder Lucas Bolsius en het startschot van Charlois portefeuillehouder Ed Goverde stormden zij over de brug en veroverden massaal de speeltoestellen. Er was muziek en er was limonade en lekkers voor iedereen. De Chinese schommel en de spectaculaire klimtoestellen waren bij veel kinderen favoriet. De verschillende glijbanen waren constant in gebruik. Kinderen klommen op de enorme rotsblokken of waren niet weg te slaan bij het waterfestijn, waar talloze waterstralen onverwacht omhoog spoten. Sommige kinderen gingen dan ook drijfnat de bussen weer in die hen aan het begin van de middag terug naar school brachten.

De kinderen hadden genoten en bewezen dat het avontureneiland klaar is voor grote en kleine bezoekers. Kom je ook?