Deelgemeente Charlois Rotterdam

Bodemschatten in NME De Molewei

Tot en met 28 januari 2007 is bij Natuur- en Milieucentrum De Molenwei, Brammerstraat 10, de tentoonstelling Bodemschatten te zien.

De bodem zit vol verrassingen! In de bodem is meer te vinden dan modder, wormen, olie en gas. Onder de grond zijn soms echte schatten verstopt. Zo worden goud en zilver, maar ook diamanten en andere edelstenen gevonden in de bodem.

Onder invloed van extreme hitte en gigantische druk maakt de aarde soms de mooiste stenen. Vulkaanuitbarstingen zorgen ervoor dat deze gesteenten naar het aardoppervlak komen.

Als je weet waar je moet zoeken liggen deze schatten gewoon voor het oprapen.

Bij opgravingen vinden we nog steeds fossielen van dieren en planten die al miljoenen jaren zijn uitgestorven.

In de tentoonstelling zijn mooie bodemvondsten te zien, gevonden en verzameld vanuit alle werelddelen. Er zijn ook (half)edelstenen te zien. Aan deze stenen worden, door sommige mensen, magische krachten toegekend. Veel van deze stenen hebben tot de verbeelding sprekende namen als; Tijgeroog, Rozenkwarts, en Hondentandcalciet

Naast edelstenen zijn er ook versteende planten en dieren te zien; fossielen.

Bodemschatten is tot stand gekomen in samenwerking met o.a. stichting Gea/Maaswaarden.

Gea en Maaswaarden zijn twee verenigingen die op het gebied van geologie zeer nauw samenwerken. Zij proberen de belangstelling voor de bestudering van de geologie te bevorderen. Ze doen dit door het organiseren van lezingen, doe-avonden, cursussen en excursies. Samen hebben de verenigingen zon 60 leden die elf keer per jaar bij elkaar komen op verschillende locaties, waaronder het Natuurmuseum.

Bodemschatten is te zien van 21 oktober 2006 tot en met 28 januari 2007

Natuur- en Milieucentrum De Molenwei bevindt zich op het terrein van de gelijknamige kinderboerderij aan de Brammertstraat 10 in Rotterdam-Charlois en is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang is altijd gratis!