Verzamelpersbericht dinsdag

's-Hertogenbosch, 24-10-2006

Vrouw aangehouden voor joyriding

Veghel - De politie heeft maandagmiddag op de Corridor in Veghel een 29-jarige vrouw (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden voor joyriding. Ze had zonder toestemming van haar vriend, een 44jarige Eindhovenaar, zijn auto weggenomen met de reservesleutel nadat de twee woorden hadden gekregen op de Kempen in Veghel. De vrouw is vervolgens met de auto gaan rijden en bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Haar vriend belde de politie en deed aangifte. Bij haar aanhouding gaf de vrouw een valse naam op. Tevens bleek dat zij nog een straf van 77 dagen hechtenis open had staan. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Zij is ingesloten om haar straf alsnog uit te zitten.

Man aangehouden voor verduistering

Schijndel - De politie heeft maandagmiddag op de Rooiseweg een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden voor verduistering en/of diefstal. De man had getracht in een campingsportzaak, waar hij ook werkzaam was, een tweetal skihelmen weg te nemen, met een gezamenlijke waarde van 150 euro. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

s-Hertogenbosch - De politie heeft maandagmiddag op de Kerkstraat in Den Bosch een 25-jarige Ossenaar aangehouden voor winkeldiefstal. De man had getracht in een kledingzaak aan de Verwersstraat een blouse ter waarde van 115 euro te stelen, maar werd betrapt. Dankzij het opgegeven signalement kon de Ossenaar even later worden aangehouden. Toen de politie hem fouilleerde, trof zij een paar gestolen sportschoenen aan ter waarde van 85 euro en softdrugs. De Ossenaar bleek reeds een winkelverbod te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor beide winkeldiefstallen en lokaalvredebreuk. De Ossenaar staat bij de politie bekend als veelpleger.


-----

Cuijk De politie heeft maandagmiddag op het Louis Jansenplein een 31-jarige man uit Ysselsteyn en een 21-jarige vrouw uit Venray aangehouden voor winkeldiefstal. Ze hadden getracht in een kledingzaak een lederen jas te stelen met een waarde van 249 euro, maar werden betrapt. De twee konden even later in een naburige winkel worden aangehouden. Ze worden van meerdere winkeldiefstallen verdacht. De politie trof bij het tweetal onder andere nog lingerie aan, handdoeken, cosmetica, een wekkerradio en diverse toiletartikelen. De politie vermoedt dat ook deze goederen gestolen zijn en onderzoekt de zaak. Het tweetal is in verzekeringgesteld.


-----

Overloon De politie heeft maandagmiddag op de Vierlingsbeekseweg een 46-jarige man uit Oostrum aangehouden voor winkeldiefstal. De man had getracht een krant weg te nemen, maar werd betrapt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Oss De politie heeft maandagmiddag een 33-jarige Ossenaar in zijn woning aangehouden voor mishandeling van zijn 21-jarige vrouw. De vrouw wenst vooralsnog geen aangifte te doen.


-----

Oss De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 14-jarige meisje in een woning in Oss aangehouden voor bedreiging. Zij had haar moeder en één van haar zussen met een mes bedreigd. Het meisje is ingesloten.


-----

Cuijk - De politie heeft maandagavond een 42-jarige man in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn 39-jarige ex-vrouw te hebben mishandeld. Hij is ingesloten.

Illegale Pool aangehouden met openstaande boete

Oss De politie heeft maandagmiddag een 30-jarige Pool aangehouden op de Ruwaardsingel in Oss. De politie wilde de man bekeuren omdat hij de maximum snelheid met 30 km/uur overschreden had. Toen de politie hem naar zijn identiteitsbewijs vroeg, kon hij deze niet tonen. Datzelfde gold voor zijn 20-jarige Poolse bijrijdster. De politie heeft beiden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Den Bosch. De vrouw is even later in vrijheid gesteld, nadat bleek dat zij een geldig paspoort had en rechtmatig in Nederland verbleef. Ze kreeg een boete van 50 euro. De man zit nog vast; hij heeft een boete van 385 euro open staan. Omdat hij deze niet kan betalen, moet hij 7 dagen zitten.

Man aangehouden voor vernieling

Rosmalen De politie heeft maandagavond een 29-jarige man uit Zaltbommel aangehouden voor vernieling. De man had bij zijn ouderlijk huis in Rosmalen een ruit ingeslagen. Tevens had hij zijn vader bedreigd. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Onder invloed

Vortum Mullem/ Boxmeer - De politie heeft maandagavond een 62-jarige automobilist bij zijn woning in Boxmeer aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat er een auto op de verkeerde weghelft reed van de Provincialeweg in Vortum Mullem. Twintig minuten later kon de bestuurder bij zijn woning worden aangehouden. Daar bleek dat hij auto gereden had terwijl hij te diep in het glaasje gekeken had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.


-----

Oss De politie heeft maandagavond op de Kromstraat in Oss een 39-jarige automobiliste uit Heesch aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De politie zag de vrouw op de Molenstraat door het rode verkeerslicht rijden. Toen de vrouw hierop werd aangesproken, roken de agenten een alcohollucht en hebben zij de vrouw aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en ze kreeg een rijverbod van één uur.

Moet nog zitten

s-Hertogenbosch - De politie heeft maandagmiddag een 48-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had nog een boete open staan van 480 euro of 7 dagen hechtenis. De man meldde zich aan het politiebureau om zijn straf uit te komen zitten. Hij is ingesloten.

Zonder rijbewijs achter het stuur

s-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 31-jarige automobilist uit Den Bosch aangehouden op de Landstrekenlaan. De man bleek zonder rijbewijs te rijden. Hij krijgt een proces-verbaal en is in vrijheid gesteld.

Onverzekerd rijden tijdens ontzegging

Veghel De politie heeft dinsdagmiddag een 44-jarige man uit Lottum bekeurd voor het rijden tijdens een ontzegging. Agenten zagen de man op het Stadhuisplein rijden, wetende dat hij een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Tevens bleek de auto van de man niet verzekerd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep aanranding Wilhelminastraat

Cuijk De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding die plaatsvond op de Wilhelminastraat in Cuijk op zondag 1 oktober, omstreeks 01.00 uur s nachts.

Die nacht werd een 17-jarig meisje uit Cuijk, toen zij naar huis fietste, door een onbekende man vastgepakt en onzedelijk betast. Dit gebeurde op de kruising Wilhelminastraat/Mariaplein. Er stopte vervolgens een auto met daarin twee personen. Deze kwam vanuit de richting De Kwel. De belager schrok hiervan en liet zijn slachtoffer los. Het meisje heeft zich vervolgens snel uit de voeten gemaakt en is naar huis gefietst. Ze deed op 18 oktober aangifte van de aanranding en de politie startte een onderzoek. De dader is tot op heden onbekend. De politie is in het bijzonder op zoek naar de twee getuigen in de auto. Maar misschien dat andere mensen ook iets gezien hebben. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen en te bellen naar 0900-8844.

Twee man aangehouden voor diefstal met geweld

Nistelrode De politie heeft maandagmorgen twee mannen (18 en 19 jaar) in hun woning in Nistelrode aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal met geweld, gepleegd op dinsdagmiddag 10 oktober in de woning van een 18-jarige man en plaatsgenoot van beide verdachten.

De verdachten waren bij het slachtoffer aan de deur gegaan en vroegen om drugs. Toen het slachtoffer vertelde geen drugs te hebben, werd hij mishandeld en raakte gewond aan zijn linkerpols. Het slachtoffer vluchtte zijn woning uit. Toen hij even later terug kwam, bleek er enkele goederen uit de woning te zijn weggenomen. Hiervan deed het slachtoffer de volgende dag aangifte bij de politie, die een onderzoek startte en de verdachten maandagmorgen heeft aangehouden. De politie trof bij de 18-jarige verdachte een kleine hoeveelheid wiet aan en heeft dit in beslag genomen. Beide mannen zijn in verzekeringgesteld.