Ingezonden persbericht


Persbericht
Eindhoven, 24 oktober 2006

Staatssecretaris Van Gennip reikt 30e Design Incubator certificaat uit

Gistermiddag heeft de staatssecretaris Karien van Gennip tijdens haar bezoek aan de regio Eindhoven, in het Klokgebouw te Strijp S, het 30e Design Incubator certificaat uitgereikt. Met dit certificaat kunnen Dave Keune en Sander Mulder van Buro Vormkrijgers hun ontwerpen versneld omzetten in hoogwaardige producten.

Er is veel belangstelling voor deelname aan het Design Incubator programma. Design Incubator ondersteunt jonge startende ontwerpers met o.a. coaching, huisvesting, netwerken en financiële ondersteuning om zo de ontwikkeling van deze startende bedrijven te versnellen. In oktober 2005 reikte Karien van Gennip de eerste certificaten uit en nu, een jaar later, is het volledige budget geheel vergeven. Echter, bij de uitreiking van dit 30ste certificaat deed de staatssecretaris de toezegging om haar uiterste best te doen te zoeken naar een overbruggingsfinanciering in afwachting van financiering in 2007 en daarna. Het programma is een succes en moet nu niet tot stilstand komen", aldus de staatssecretaris.

Vervolgens verrichtte Karien van Gennip de opening van de expositie 'Made in Eindhoven region - design moves people'. De reizende tentoonstelling toont succesvolle combinaties van design en technologie uit Brainport met de focus op producten die een bijdrage leveren aan het vergemakkelijken van het leven in de snel bewegende wereld: design on the move. Na Eindhoven zal de expositie te zien zijn tijdens Entry 2006 in Essen. de Biënnale in Saint Etienne en het Europees Parlement in Brussel. De tentoonstelling is een van de projecten van Design Connection Eindhoven region (DCEr).

DCEr is onderdeel van de Stichting Brainport en werkt samen met regionale organisaties aan de ontwikkeling en uitvoering van projecten die mens, technologie en ontwerp dichter bij elkaar brengen. Andere projecten van DCEr zijn onder meer Design Incubator, Design Cafe, ontwikkeling van het Design House en de Materialenbibliotheek. Voor meer informatie: www.designconnectioneindhoven.com.

Stichting Brainport is de uitvoeringsorganisatie van de plannen zoals geformuleerd in de Brainport Navigator 2013. Binnen vier domeinen - people, technology, business, basics - worden projecten ontwikkeld en uitgevoerd om Brainport te ontwikkelen tot een toptechnologische hotspot in Europa. In de Stichting Brainport werken bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid (de zogenaamde Triple Helix) nauw samen. Voor meer informatie: www.brainport.nl.



Ingezonden persbericht