Gemeente Heusden


College: ontsluiting nieuwe woonwijk via bestaande wegen

Het college van Heusden heeft op 24 oktober de verkeersstructuur van de nieuwe woonwijk Geerpark (Vlijmen) in hoofdlijn vastgesteld. In plaats van de aanleg van een nieuwe randweg voor de ontsluiting van de wijk aan de westkant, heeft het college besloten het gebied te ontsluiten via de Abt van Engelenlaan en Tuinbouwweg.

In de afgelopen maanden is nader bestudeerd hoe het verkeer naar en vanaf de toekomstige woonwijk Geerpark het beste kan worden afgewikkeld. Van belang daarbij was dat de wegen door het centrum van Vlijmen zo min mogelijk extra belast mogen worden. De eerder door de gemeente voorgestelde randweg zou de verkeersdruk in het centrum niet voldoende wegnemen. Het verkeer in de richting van 's-Hertogenbosch zou dan nog steeds kiezen voor de wegen dwars door centrum en woongebieden.

Met de voorgestelde verkeersontsluiting over bestaande wegen wordt aangesloten bij een parallelstructuur die aan de noordzijde langs Vlijmen voert. In de structuurvisie en het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan (GVVP) wordt deze zogenoemde noordelijke parallelstructuur nader onderzocht en uitgewerkt.

In de verkeersstructuur van Geerpark is verder opgenomen dat in woonwijk een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur geldt. Verder wordt er in de wijk de nadruk gelegd op comfortabele fietsmogelijkheden, eventueel in de vorm van een vrijliggende fietsverbinding.
Geplaatst op: 25 oktober 2006