Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT DINSDAG 24 OKTOBER 2006

PROGRAMMABEGROTING 2007

Burgemeester en wethouders van Wieringen brengen ter openbare kennis dat de Programmabegroting 2007 is aangeboden aan de gemeenteraad ter behandeling in zijn openbare vergadering van 9 november 2006. Tot de dag van de behandeling in de raad ligt de Programmabegroting voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie en is deze tegen betaling van de daarvoor verschuldigde leges algemeen verkrijgbaar gesteld.

CONTROLE HONDENBELASTING

Iedere inwoner die één of meer honden houdt is aan de gemeente hondenbelasting verschuldigd. Het hoofd van een huishouden wordt ook als houder aangemerkt van honden van andere gezinsleden. Wordt iemand houder van één of meer honden dan is men verplicht daarvan schriftelijk aangifte te doen. Het komt nog regelmatig voor dat inwoners wel een hond hebben, maar dit niet aan de gemeente hebben doorgegeven. Daarom wordt binnenkort een huis-aan-huis controle op de hondenbelasting gehouden. Alle woningen in de gemeente Wieringen worden bezocht. De controles worden uitgevoerd door medewerkers van Holland Ruiter N.V. Zij zijn in het bezit van een door de wnd. burgemeester verstrekt legitimatiebewijs. Wilt u meer informatie over de hondenbelasting, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Middelen van het gemeentehuis, telefoon 0227-594334 (doorkiesnummer).

VERGADERINGEN RAADSCOMMISSIES

Op dinsdag 31 oktober 2006 vergadert de raadscommissie Algemeen. In deze vergadering komen onder andere aan de orde de toelichting stand van zaken door de voorzitter van de rekenkamercommissie, het vaststellen van de programmabegroting 2007 van de gemeente Wieringen, het vaststellen van belastingverordeningen 2007, wijziging van de tarieventabel Legesverordening Wieringen 2006, het vaststellen van het Brandweerplan 2007, het Wieringerrandmeerproject (waaronder de variantkeuze) en het Regionaal Coördinatiecollege Waddengebied nieuwe stijl.

De raadscommissie Samenleving vergadert op woensdag 1 november 2006. Op de agenda staan onder andere de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en vaststelling jaarverslag inclusief jaarrekening 2005 van de Regionale Stichting voor Openbaar Onderwijs Surplus.

Op donderdagavond 2 november 2006 vergadert de raadscommissie Grondgebiedzaken. Aan de orde komen hier onder andere het VROM-inspectierapport 2006 (naar uitvoering VROM-taken in 2005), vergoeding planschade ten gevolge van aanleg parkeerplaats Aldi, het haalbaarheidsonderzoek ontwikkeling havens Den Oever en het beschikbaar stellen van krediet t.b.v. voorbereiding en uitvoering ligplaatsen.

De vergaderingen vinden plaats in de raadszaal aan de Elft 15 te Hippolytushoef en beginnen om 19.30 uur. U mag in maximaal 5 minuten uw mening geven over één van de agendapunten. U kunt dit na opening van de commissievergadering aan de voorzitter laten weten. Het is niet mogelijk het woord te voeren over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechter openstaat of heeft opengestaan, over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen en indien een klacht ex artikel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan worden ingediend.

De agenda, voorstellen en conceptbesluiten liggen op het gemeentehuis ter inzage en staan op de gemeentelijke website www.wieringen.nl in het raadsinformatiesysteem.

Hippolytushoef, 24 oktober 2006 Drs. J. Wittink, secretaris M.J.P. van Kampen-Nouwen, wnd.burgemeester