Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 24 oktober 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 17 oktober 2006. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanschaf perscontainer en vervanging containers. (Aangehouden 17-10 j.l.)
Toelichting:
Krediet beschikbaar te stellen voor aanschaf van een perscontainer en diverse containers te vervangen.
De vuilnisauto uit 1983 die nog 14 jaar als perscontainer heeft gefungeerd is nu echt aan vervanging toe.
Diverse containers verkeren in slechte staat en voldoen niet aan de milieuvergunning van de gemeentewerf. De nieuwe containers voldoen wel aan de milieuvergunning. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt tot aanschaf over te gaan van 1 perscontainer en 5 containers. Hiervoor een krediet beschikbaar te stellen van 51.885,=.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag bouwvergunning voor het oprichten van 8 senioren koopwoningen op het PCI-terrein. Toelichting:
Op 15-8-2006 heeft het college besloten het wijzigingsplan PCI-terrein vast te stellen en voor de plangrensoverschrijding (aanbouw van ca. 30 m2) een vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 2 WRO op te starten. De beslissing is op 17-8-2006 in de VAR gepubliceerd, er zijn geen bedenkingen ingekomen. Op 5-9-2006 heeft GS van de Provincie Utrecht het wijzigingsplan goedgekeurd. Dit besluit is gepubliceerd op 28-9-2006, en ligt momenteel ter visie. Omdat de plangrensoverschrijding zeer gering is, er n.a.v. de ter inzagelegging geen zienswijzen zijn ingediend, en de provincie het wijzigingsplan heeft goedgekeurd, wordt geadviseerd geen verklaring van geen bezwaar aan te vragen maar direct na het onherroepelijk worden van het wijzigingsplan (waarschijnlijk 10-11-2006) vrijstelling en bouwvergunning te verlenen.
Ambtelijk advies:
Als het wijzigingsplan PCI-terrein onherroepelijk is, vrijstelling en bouwvergunning verlenen voor het oprichten van 8 senioren koopwoningen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Onderhoudsplan gemeentehuis 2006-2013.
Toelichting:
Sinds de verbouw van het gemeentehuis in 1997 is er nauwelijks buitenonderhoud gepleegd. De belangrijkste ooorzaak hiervan was het ontbreken van een goed onderhoudsplan. Ter uitvoering van de door het vorig college geaccodeerde notitie wegwerken achterstanden/knelpunten is opdracht gegeven voor het maken van een onderhoudsplan gemeentehuis. In het plan wordt uitvoerig ingegaan op het achterstallig onderhoud en de planning van de te verrichten werkzaamheden in 2006-2013. Ambtelijk advies:
Instemmen met onderhoudsplan gemeentehuis 2006-2013. Voorrang geven aan uitvoering noodzakelijk buitenonderhoud ad 68.000,-. Opdracht geven deze werkzaamheden in 2006 en 2007 te laten uitvoeren. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Jeugdgezondheidszorg, deelname aan project "Stevig ouderschap" en uitbreiding uren Pedagogisch Bureau in 2006.
Toelichting:
Vanuit de motie Verhagen is in de Tweede Kamer besloten om 50 per nieuwgeborene in te zetten voor preventieve programma's voor ouders en hun jonge kinderen. In Utrecht West is besloten dit geld gezamenlijk in te zetten voor het programma "Stevig ouderschap". In deze aanpak krijgen jonge ouders, die als risicovol worden beoordeeld een aantal extra bezoeken van verpleegkundigen gedurende 1,5 jaar. Zuwe vraagt ook uitbreiding uren voor het pedagogisch bureau. Beide zaken komen de doelgroep jonge kinderen ten goede. Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met inzet van middelen Preventief Jeugdbeleid 2006 en 2007 voor het project "Stevig ouderschap" en uitbreiding van uren voor het Pedagogisch Bureau in Abcoude. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 31 oktober 2006. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 24 oktober 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek van V.O.F. De Wakende Haan om vergunning voor het evenement 'wijn rond het binnenplein' op zondag 12 november 2006. Tevens wordt ontheffing gevraagd om zwak- alcoholische dranken buiten de inrichting te mogen schenken. Toelichting:
Voor het evenement `wijn rond het binnenplein´ op 12 november 2006 is ingevolge artikel 2.2.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een vergunning vereist. Tevens is op grond van artikel 35 van de Drank en Horecawet een ontheffing vereist voor het verstrekken van zwak-alcoholische dranken buiten de inrichting.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen voor het evenement 'wijn rond het binnenplein' en ontheffing verlenen voor het verstrekken van zwak-alcoholische dranken in het restaurant, de wijnkelder en de vergaderzaal en op het binnenplein van de inrichting Kerkplein 5-7 en 9 te Abcoude (art. 35 Drank- en Horecawet). Mandaatbesluit d.d. 13-10-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek van V.O.F. De Wakende Haan om op zondag 12 november 2006 tijdens het evenement 'wijn rond het binnenplein' te mogen verkopen. Ook is er een melding gedaan dat er op deze datum van 14.30 tot 17.30 uur akoestische muziek ten gehore gebracht zal worden. Toelichting:
Aangezien dit evenement op zondag plaatsvindt en er kennelijk sprake is van bedrijfsmatig handelen is een ontheffing op grond van artikel 7 van de Verordening winkeltijden Abcoude 1996 noodzakelijk. Tevens heeft de aanvrager melding gedaan dat er op tijdens het evenement ´wijn rond het binnenplein´ op 12 november 2006 van 14.30 tot 17.30 uur akoestische muziek ten gehore gebracht zal worden. Ambtelijk advies:
Ontheffing verlenen ingevolge de Winkeltijdenwet. Mandaatbesluit d.d. 13-10-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Tijdelijke verkeersmaatregel instellen bij de Dorpsbrug van Baambrugge van 23 tot en met 25 oktober 2006.
Toelichting:
Ten behoeve van werkzaamheden de brug afsluiten op 23, 24 en 25 oktober 2006 van 8:30 tot en met
16:00 uur. De werkzaamheden vormen de tweede en laatste fase van het verhelpen van klemproblemen van de brug. Gebruikers van de brug zijn hierover in een eerder stadium geïnformeerd. Voor voetgangers wordt een tijdelijke voetgangersbrug aangelegd. Ambtelijk advies:
Een tijdelijke verkeersmaatregel (de Dorpsbrug afsluiten voor het rijdend verkeer) instellen bij de Dorpsbrug van Baambrugge op 23, 24 en 25 oktober 2006 van 18:30 tot en met 16:00 uur. Dit in verband met werkzaamheden aan de brug.
Mandaatbesluit d.d. 16-10-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


4. Verzoek om vergunning voor de Nationale Voedselactie 2006 van Dorcas Hulp Nederland op 3 en 4 november 006 in één of meerdere plaatselijke supermarkten. Toelichting:
Dorcas Hulp Nederland vraagt een vergunning aan voor het organiseren van de Nationale Voedselactie
2006 op 3 en 4 november 2006. Het betreft het inzamelen van voedsel voor de allerarmsten in Oost- Europa in één of meerdere plaatselijke supermarkten binnen de gemeente Abcoude. Tevens worden er collectebussen geplaatst waarin statiegeldbonnen gestopt kunnen worden. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor het transport van de voedselpakketten. Het Diabetes Fonds Nederland is ingevolge het collecterooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving gemachtigd om binnen deze week huis-aan- huis geld in te zamelen en na telefonisch overleg op 11 oktober 2006 met voornoemde organisatie is gebleken dat het Diabetes Fonds Nederland geen bezwaar heeft tegen het afgeven van een vergunning aan Dorcas Hulp Nederland mits Dorcas Hulp Nederland via een e-mail uitleg geeft over de inzameling aan het Diabetesfonds.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 12-10-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---